facebook-pixel

Mr. Saitos Rejsebiograf

img

Mr. Saitos Rejsebiograf

Fakta om bogen

Titel: Mr. Saitos Rejsebiograf

Udgivelsesdato: 19-09-2023

Sider: 442

Genre: Romaner og noveller

Forlag: Modtryk

Forfatter: Annette Bjergfeldt

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Indbundet bog9788770078436

Jeg blev undfanget på et dansegulv i Buenos Aires i 1927…
Sådan begynder Litas forunderlige rejse med sin smukke og oprørske mor, Fabiola, der er tosset med sko og arbejder som førstesælger i byens mest celebre skoforretning.
Skæbnen vil, at mor og datter må flygte ud af landet, og de ender på en forblæst ø oppe i Nova Scotia i Canada, hvor Fabiola sælger waders og træsko i den lokale skibsproviant. De bliver indkvarteret på sømandshjemmet Betlehem, der bugner af skæve eksistenser, og Lita bliver snart bedste ven med værtsparrets døve datter, den uforlignelige Oona McGregor. Da mr. Saito kommer til øen med levende billeder, sætter han ild til pigernes fantasi.

MR. SAITOS REJSEBIOGRAF er en uimodståelig odyssé om livsvilje, hjerterytmer og en fiskerdreng med rav i øjnene. Om søpapegøjer, løbske tangosko og kærlighed i alle størrelser. “Annette Bjergfeldt kan umuligt have oplevet alt det, romanens personer gennemlever, men det føles som ægte, levet liv, når hun beskriver det, og som læser er man med fra første ord til sidste bølgeskvulp.” – Politiken, 5 hjerter “En fuldstændig magisk fortælling, der vil opsluge dig totalt. Har en duft af John Irving og en smag af Isabel Allende.” – Magasinet Liv, 6 stjerner “Annette Bjergfeldt beskriver med en sprudlende energi og påhitsomhed de mennesker og særlinge, Lita og Fabiola omgives af.” – Ritzau Fokus, 5 stjerner “De sproglige finurligheder og skæve karakterer er både gale og geniale i Annette Bjergfeldts fabulerende kærlighedsroman.” – Litteratursiden “Sproget er noget helt særligt i denne roman. Det er karsk og barsk som brændingen mod Puffin Island, men det er også musikalsk og udfordrende som en tango.” – Nordjyske “Det er en vidunderlig billedrig, forunderlig og menneskelig smuk historie (…) Indimellem læser man en bog, der helst aldrig må slutte. ‘Mr. Saitos Rejsebiograf’ er en af den slags romaner.” – POV International “Annette Bjergfeldt er en god historiefortæller, og hendes fabulerende og eventyrlige bog er skrevet med hjertet og masser af finurlig humor i en blanding af magi og realisme, sorg og kærlighed.” – Bibliotekernes lektørudtalelse “‘Mr. Saitos Rejsebiograf’ bør kandidere til årets udgivelse i dansk skønlitteratur. Annette Bjergfeldt er et exceptionelt talent, som skriver med både hjerne og hjerte, vid og bid og et humør, der smitter mere effektivt end lykkepiller.” – Bogrummet, 5 stjerner “En fuldstændig fremragende og helstøbt og rørende kærlighedshistorie.” – Litfix