facebook-pixel

Når den elskede dør

img

Når den elskede dør

Fakta om bogen

Titel: Når den elskede dør

Undertitel: En hilsen til den efterladte

Udgivelsesdato: 29-09-2023

Sider: 32

Genre: Historie, kultur, religion og filosofi

Forlag: Eksistensen

Forfatter: Bent Falk & Charlotte Eksstrand

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788774951964
Hæftet bog9788774951780
Hæftet bog9788741010533

Et fint lille hæfte om den svære og smukke sorg til den efterladte ved dødsfald efter et langt ægteskab.

Bogen er en håndsrækning til den efterladte. Den sætter ord på tankerne og følelserne i den første tid efter dødsfaldet.

På et praktisk, empatisk niveau støttes den efterladte i en svær stund, men også på et mere teoretisk plan kan den hjælpe med at få en hverdag til at fungere efter et dødsfald.

Bogen taler direkte og overskueligt ind i en svær stund, hvor kræfterne måske ikke rækker til de store sorgværker.

Indeholder tekster af Charlotte Ekstrand og Bent Falk, digte af Bente Chemnitz og Jens Rosendal samt fotos af Trille Skjelborg. Omtale ‘Det smukke, lille hæfte er trykt i en stilfuld layout på lækkert papir og med fine, sarte fotografier af Trille Skjelborg. Teksten er bygget op over citater fra tidligere hospitalspræst og forfatter Bente Chemnitz og fra højskolemanden og digteren Jens Rosendal. Omkring citaterne beskriver og tolker de to forfattere nogle af de tanker og følelser, der almindeligvis melder sig hos efterladte. Og sætter det ind i en bibelsk, kirkelig kontekst.
Balance trods vanskelig genre. Det er en meget svær genre, der ofte ender i kølige informationer, sentimentalt følelsessutteri eller moralske pegefingre fra sorgpolitiet. Men de to forfattere formår at holde balancen og har skabt en hilsen, man som præst kan være bekendt at give til den efterladte, og som viser, at kirken efter 2000 års erfaring med sørgende og efterladte faktisk har noget at byde ind med, når livet er svært.’ – Henning Nabe-Nielsen, hospitalspræst på Rigshospitalet; Kirken i København