facebook-pixel

Når enighed gør svag

img

Når enighed gør svag

Fakta om bogen

Titel: Når enighed gør svag

Undertitel: Den danske landbrugsfortælling – til tælling

Udgivelsesdato: 02-05-2024

Sider: 156

Genre: Politik, Debat

Forlag: Forlaget Eftermiddag

Forfatter: Hans Jacob Petersen

ISBN: 9788797326961

Format: Hæftet

Hvor var Danmark i dag, hvis landbruget havde haft mulighed for at udvikle sig åbent og spraglet igennem de seneste 100 år? Frisat fra centralstyring og et planøkonomisk andelssystem?

Havde Danmarks indre farvande været døde?
Havde minilandet Danmark været verdens fjerdestørste svineeksportør?
Havde danske landmænd været klodens mest forgældede?
Havde Danmark haft levende gårde i samme antal som i vores nabolande?

Når enighed gør svag giver dig bedre forudsætninger for at navigere i landbrugsdebattens heftige bølger. En debat, hvor argumentationen ofte tangerer verbal borgerkrig. Dansk landbrug er dybt forankret i sit enighed gør stærk-tankesæt, og det er en forankring, der har ført det gamle erhverv ud på en global solosejlads. Bogens formål er ikke at angribe dansk landbrugs ubestrideligt effektive fodfolk, men at belyse blinde pletter i en indadvendt, dansk landbrugsvirkelighed og samtidig rejse påtrængende spørgsmål.

Med mange års erfaring som landmand har Hans Jacob Petersen været med hele vejen fra slægtsgård til massiv, industriel stordrift og kender erhvervet og andelsbevægelsen inde fra maskinrummet. Forfatteren skriver med et glimt i øjet, og der er også fundet plads til skæve vinkler og hjemmebagte sønderjyske bondesange.