facebook-pixel

Når mænd mødes. Homoseksualiteten og de homoseksuelle

img

Når mænd mødes. Homoseksualiteten og de homoseksuelle

Fakta om bogen

Titel: Når mænd mødes. Homoseksualiteten og de homoseksuelle

Udgivelsesdato: 13-08-2021

Sider: 374

Genre: Historie, kultur, religion og filosofi

Forlag: SAGA Egmont

Forfatter: Henning Bech

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788728029800
Ebog (ePub)9788726932997

Bogen ”Når mænd mødes” blev udgivet første gang i 1987 og skulle vise sig at blive en banebrydende udgivelse om et emne, der ellers var meget underbelyst og mange steder stadig tabubelagt: den mandlige homoseksualitet. I bogen undersøges de mange forskellige aspekter af homoseksualitet blandt mænd i sammenhæng med andre kultur- og samfundsfænomener: byer, normsammenbrud, sport, kønskamp, billedmedier, videnskab og politi ud fra et historisk, sociologisk, medicinsk og kulturelt perspektiv.

”Når mænd mødes” blev med sin saglige og samtidigt humoristiske tilgang til emnet en vigtig bog i både ind- og udland og blev kort efter sin udgivelse i Danmark også udgivet på engelsk.
Henning Bech (1946-2019) var dansk forfatter og professor i sociologi. Han var uddannet cand.mag. i dansk og idéhistorie og skrev senere ph.d. i kultursociologi. Henning Bech er internationalt anerkendt for sin forskning i køn, kultur, byliv samt homoseksuelles position i kulturhistorien og i samfundet.Henning Bech udarbejdede sammen med Karin Lützen – for den af Folketinget nedsatte ”Kommission til belysning af homoseksuelles situation i samfundet” – redegørelsen ”Lyst eller nød? Om kvinders og mænds homoseksualitet” (1986).