facebook-pixel

Når natten opsøger dig

img

Når natten opsøger dig

Fakta om bogen

Titel: Når natten opsøger dig

Udgivelsesdato: 15-09-2023

Sider: 308

Genre: Krimi og spænding

Forlag: Forlaget Mellemgaard

Forfatter: Romano De Marco

Oversat af: Thorvald Lygum

Oversat fra: Italiensk

ISBN: 9788776083540

Format: Hæftet

Det brutale mord på den halvtredsårige single Claudia Longo i det eksklusive Parioli-distrikt i Rom ser ud til at være begået af en af hendes skiftende elskere. Den eneste, der ikke mener det, er kommissær Laura Damiani. Hun opdager en sammenhæng mellem dette mord og andre tilsyneladende ulykkestilfælde blandt enlige kvinder. Ofrene var alle kunder på et sofistikeret mødested ved navn Single. Laura kan kun få klarhed over sagen ved at infiltrere klubben som kunde uden sine overordnedes viden. Det bliver begyndelsen på en hallucinatorisk rejse ind i et natteliv, der udgøres af overskridelse, laster og unævnelige hemmeligheder. Det giver Laura anledning til at kaste et blik på sit eget liv, der konstant befinder sig i krydsfeltet mellem total dedikation til arbejdet og drømmen om et mere tilfredsstillende privatliv. Men hun bliver også nødt til at forholde sig til den konkrete virkelighed: Der er stadig en morder derude. Og hans næste mål ser ud til at være hende …

Uddrag af bogen
På reposen på tredje sal hilser en agent fra den videnskabelige afdeling, som Laura kender af udseende, hende med et nik og rækker hende hendes to blå plastikovertræk til skoene. Hun nikker og tager dem på.   Døren til lejligheden står på vid gab, og politikvinden bemærker, at den er af valnød, dobbeltfløjet, med den gamle lås tilsyneladende intakt, og et par sikkerhedskæder indvendig. Hun går ind og klatrer over en enorm pyt af stivnet blod, omkring hvilken to mænd i hvide overtræksdragter tager prøver. En rød blodstribe starter fra pølen og farer vild langs en korridor brolagt med gamle marmorfliser.   ”

Ah, Damiani, du er ankommet … Kom, kom bare, kom ind!”
Det er en stemme med en tung sardisk kadence, der kalder på hende. Laura genkender ham, det er vicekommissær Guido Satta, administrerende chef for det Mobile Korps.
Om forfatteren
Romano De Marco (f. 1965) er italiensk krimiforfatter. Han har siden debuten i 2009 vundet en række prestigefyldte priser. På dansk er tidligere udkommet Manden i huset.