facebook-pixel

Noter

img

Noter

Fakta om bogen

Titel: Noter

Udgivelsesdato: 04-11-2022

Sider: 88

Genre: Romaner og noveller

Forlag: Forlaget Brændpunkt

Forfatter: Bente Nesgaard

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788794229890

Meningen med livet er omdrejningspunktet i denne novellesamling. I Noter præsenteres en række eksistentielle problemstillinger i det moderne samfund. Når mennesker står overfor udfordringer i livet, reagerer de meget forskelligt. I Noter møder læseren for eksempel den unge kvinde, som støtter sig til influenceren, det midaldrende par, der forsøger at puste liv i ægteskabet, og den ældre mand, som har mistet sin kone.
Fra novellen Uro
 Mille kan se genboen i vinduet overfor. Nu åbner han altandøren og går ud. Han står i fuldt solskin med shorts og bar overkrop. Han har et håndklæde om halsen. Hun har tit holdt øje med ham på afstand og mødt ham på gaden og i supermarkedet. Hun har da også diskret fulgt efter ham rundt i forretningen for at se, hvad han køber. Han lever sundt – grøntsager og økologiske varer. Hun vurderer, at han formentlig har mælkeallergi, for han køber laktosefri produkter. Bente Nesgaard, f. 1949 i Viborg, flyttede 1968 til Aarhus, hvor hun har boet siden.
 Hun er uddannet cand.psych. og har arbejdet som psykolog i forbindelse med unge med psykiske lidelser og som underviser på Social- og Sundhedsskolen i Aarhus.
 Bente Nesgaard har været medforfatter på flere fagbøger til Assistentuddannelsen. Novellesamlingen Noter er forfatterens skønlitterære debut.