facebook-pixel

OBS

img

OBS

Fakta om bogen

Titel: OBS

Undertitel: Oplysning til borgerne om samfundssikkerhed

Udgivelsesdato: 12-06-2024

Sider: 122

Genre: Erhverv

Forlag: Djøf Forlag

Forfatter: Rasmus Dahlberg , Siri Schrøder

ISBN: 9788757461336

Format: Hæftet

OBS Danmark befinder sig i den alvorligste sikkerhedspolitiske situation siden Den Kolde Krig, og vi opruster militært som aldrig før. Spionage, cyberangreb, sabotageaktioner, påvirkningsoperationer og andre forsøg på at destabilisere samfundet er ifølge efterretningstjenesterne blevet hverdag herhjemme. Men selv om halvdelen af danskerne er nervøse for, at krigen i Ukraine skal få konsekvenser for deres egen sikkerhed, hænger den brede samfundssikkerhed stadig i  bremsen. Vi snakker for meget og gør for lidt i Danmark.

Det er alvor – og det er nu, vi skal handle.
Stillet over for et sammensat trusselsbillede må vi sikre samfundet hele vejen rundt, så alle kommer med. Staten skal formulere strategi og myndighederne koordinere effektivt og fleksibelt under kriser og i værste fald krig. Der er dog også vigtige roller at spille i samfundssikkerhed for både den private sektor, civilsamfundet og den enkelte borger. Men forventningerne skal afstemmes, før krisen rammer.
Denne bog giver en række bud på, hvad samfundssikkerhed betyder i praksis, og peger på, hvad vi kan og bør gøre for at styrke vores fælles modstandsdygtighed. Sådan sikrer vi samfundet.