facebook-pixel

Økokrati: Sådan skaber vi en bæredygtig verden

img

Økokrati: Sådan skaber vi en bæredygtig verden

Fakta om bogen

Titel: Økokrati: Sådan skaber vi en bæredygtig verden

Udgivelsesdato: 01-03-2024

Sider: 588

Genre: Naturen

Forlag: Gaia - Danmarks grønne forlag

Forfatter: Jens-André P. Herbener

ISBN: 9788797378830

Format: Hæftet

Økokrati: Sådan skaber vi en bæredygtig verden giver en udførlig introduktion til den globale biodiversitetskrise og klimakrise, der i stigende grad truer de basale livsbetingelser på Jorden. Den forklarer, hvad der er krisernes historiske rødder og årsager. Og den fremlægger en visionær ni-punktskøreplan for, hvordan vi sikrer, at både mennesker og planetens millioner af andre livsformer kan overleve og trives.

Bogens omdrejningspunkt er et grønt paradigmeskifte, der er karakteriseret af to centrale forhold: Vi skal afsætte halvdelen af Jordens areal til vild natur, og vi skal transformere og formindske menneskenes egne samfund. Målet er et økokrati, der er kendetegnet af både økologisk og social retfærdighed.

Bogen er et overflødighedshorn af viden om de forskellige sider af den grønne transformation af verdens samfund. Samtidig indeholder den et hav af løsningsforslag til, hvad både folk i almindelighed, NGO’er, stater og internationale forbund kan gøre.

Først og sidst giver bogen svar på det vigtigste spørgsmål i vor tid: Hvad skal der egentlig til – hvad er nødvendigt – for at redde Jordens liv?
Med Økokrati: Sådan skaber vi en bæredygtig verden i hånden er du rustet til tænderne i kampen for at bremse både biodiversitetskrisen og klimakrisen.

Dette er 3. revideret udgave, der er opdateret på en række områder, indeholder flere informationer og er 26 sider længere end 1. udgaven.

Om forfatteren: Jens-André P. Herbener er cand.mag., mag.art. i religionshistorie og semitiske sprog. Han er forfatter af en række bøger, har skrevet fast om religion, klima og natur i Politiken og har været ansat ved Det Kongelige Bibliotek, Københavns Universitet og senest en årrække ved Syddansk Universitet.