facebook-pixel

Om sandhed og løgn i politik

img

Om sandhed og løgn i politik

Fakta om bogen

Titel: Om sandhed og løgn i politik

Undertitel: to essays

Udgivelsesdato: 01-11-2020

Sider: 110

Genre: Faglitteratur

Forlag: Forlaget Klim

Forfatter: Hannah Arendt

Oversat af: Joachim Wrang

Oversat fra: engelsk

Illustrationer: Christinna Lykkegaard Nilsson

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788772045986
Ebog (ePub)9788772046457
Lydbog til download9788772046440

Disse to essays af Hannah Arendt har vist sig særdeles relevante for samtidens politiske tænkning og er de seneste år blevet læst flittigt både i Europa og USA – hermed er de for første gang oversat til dansk.

‘Sandhed og politik’ skrev Arendt som direkte reaktion på den ret massive kritik, hun havde fået af sin bog Eichmann in Jerusalem fra 1963. Hun var blevet overrasket over dele af kritikken, herunder at hun skulle have givet jøderne en del af skylden for Holocaust, og var særligt pikeret over de ret personlige angreb, og hvad hun opfattede som løgne omkring sin person og bog. Det gav anledning til nogle afgørende filosofiske og samtidsorienterede refleksioner over hvorfor og hvordan, der lyves i politik.

’At lyve i politik. Refleksioner over Pentagon-papirerne’ blev skrevet i anledning af de amerikanske avisers afsløring af, at den amerikanske administration systematisk og fra begyndelsen havde løjet om Vietnam-krigen. Storpolitik og sandhed trives ikke godt sammen, men Arendt viser også, hvordan løgnen ændrer karakter i moderne samfund, hvilket peger direkte mod vores egen nutid

Bogen er forsynet med et kyndigt og aktualiserende efterskrift ved professor i Idehistorie Mikkel Thorup.