facebook-pixel

På vej

img

På vej

Fakta om bogen

Titel: På vej

Udgivelsesdato: 20-01-2023

Sider: 64

Genre: Fagbøger for børn

Forlag: Forlaget Forlæns

Forfatter: Romana Romanishin og Andrij Lesiv

Oversat af: Anna Schmidt Andersen

Oversat fra: Ukrainsk

Illustrationer: Romana Romanishin og Andrij Lesiv

ISBN: 9788794035118

Format: Hardback

Universet er altid i bevægelse, intet i det er i varig ro. Bevægelse er en naturlig del af verden: Jordkloden, vandet på den, dens atmosfære, dens kontinenter og alle levende organismer befinder sig i en tilstand af konstant bevægelse. Vi går, løber, hopper, svømmer og flyver. Vi rejser.

Denne bog handler om bevægelser og rejser – ikke kun dem foretaget af os mennesker, men også af dyrene, planterne, vinden, vandet og planeten. Den beskriver rejser med handel for øje, ferierejser såvel som videnskabelige ekspeditioner, pilgrimsrejser og rejser, der er nødvendige, fordi livet står på spil. Den handler også om migrationer, landkort og navigation – og ikke mindst om at finde sin egen vej. Der er ét ord, som den rejsende altid hører på sin vej, nemlig ordet ”hvor”. ”Hvor kommer du fra?” ”Hvor er du på vej hen?” Måske får du svar på de to spørgsmål, når du læser denne bog, som er en visuel og tankevækkende ekspedition gennem tusindvis af års bevægelse.
I 2021 modtog Romanishin og Lesiv en sølvmedalje ved European Design Awards for På vej, som samme år også blev optaget i The White Ravens 2021.
På dansk findes også Jeg ser det og Højlydt, stille, hviskende, som i 2018 modtog en Bologna Ragazzi Award for bedste fagbøger til børn