facebook-pixel

Pigen uden navn

img

Pigen uden navn

Fakta om bogen

Titel: Pigen uden navn

Udgivelsesdato: 17-11-2023

Sider: 54

Genre: Ungdomsbøger

Forlag: Forlaget Mellemgaard

Forfatter: Christina Nordstrøm

ISBN: 9788776084554

Format: Hæftet

Er det virkelig muligt at glemme alt? Hun, pigen uden navn, ved i hvert fald ikke, hvem hun er, eller hvor hun kommer fra. Det er, som om hun er kommet ud af ingenting. Hun ved kun, at hun vågner op i en skov, hun ikke kender, og hun mærker, at hun er bange. Langt borte kan hun høre mænd, der råber dæmpet til hinanden. Er de efter hende? Hun er nødt til at flygte, væk fra mændene og den rædsel, der fylder hende. Hun halvt kravler og halvt løber gennem underskoven. Hun kan høre, at de nu kommer fra hver sin side, og så … i næste nu støder hun ind i en høj mur. Det eneste, hun kan gøre, er at kravle over den. Med besvær lykkedes det. Hun nærmest falder ned på jorden på den anden side af muren. Hun befinder sig i en kæmpestor have, bagerst i haven står et hus, der mere ligner en gammel borg. I næste nu opdager hun, at hun ikke længere er alene. En gammel kone i den mærkeligste påklædning og en menneskelignende robot står og kigger på hende. Hvem er de? Ven eller fjende?

Uddrag af bogen 
Hun vidste ikke, hvad det var, der vækkede hende. Måske havde det bare været en drøm? eller … sveden sprang frem på hendes pande. Hun satte sig op og lyttede anspændt ud i mørket.    Bortset fra at det knagede lidt i det gamle hus, var der ikke nogen lyde, der burde have vækket hende. Selv om huset, eller rettere sagt borgen, knagede lidt, var der hele stille. Både borgen og de væsener, der var i den, sov. Til gengæld var hun selv lysvågen. Hun var også tørstig. Turde hun vove sig ned ad trappen til køkkenet?
Om forfatteren 
Christina Nordstrøm har siden 2002 skrevet bøger for børn og unge. Hun har altid selv været noget af en læsehest, og nu skriver hun, fordi hun ganske enkelt ikke kan lade være, men hun håber også, at mange flere børn og unge opdager, hvor dejligt det er af slappe af fra hverdagen med en bog, der både giver ro i kroppen og inspirerer til, at man bruger fantasien.