facebook-pixel

Pink Moon

img

Pink Moon

Fakta om bogen

Titel: Pink Moon

Undertitel: En fortælling om Nick Drake

Udgivelsesdato: 17-11-2023

Sider: 206

Genre: Biografier & erindringer

Forlag: Det Poetiske Bureaus Forlag

Forfatter: Gorm Henrik Rasmussen

ISBN: 9788794334501

Format: Paperback

PINK MOON var den første biografi om den engelske guitarist og sangskriver Nick Drake, der tog sit eget liv i 1974, seksogtyve år gammel, efter at have indspillet tre lp’er.

Gorm Henrik Rasmussen skrev bogen i 1980-81, hovedsagelig baseret på interviews han havde lavet med Nicks forældre Rodney og Molly Drake, i deres hjem i Tanworth-in-Arden,Warwickshire, England. Langt senere, da Nick Drake havde fået sit internationale gennembrud, omarbejdede forfatteren PINK MOON,og den reviderede udgave udkom i England og Spanien i 2012 -til flotte anmeldelser i den internationale musikpresse.

PINK MOON er den eneste Nick Drake-biografi, der bygger på primærkilderne, og i sin opdaterede version inkludererer forfatteren sin korrespondance med Rodney og Molly, der strakte sig over otte år, samt fornyet research blandt Nicks venner og samarbejdspartnere og en række besøg til steder i Marlborough, Cambridge og London,hvor unge Drake slog sine folder, inden han som treogtyveårig flyttede tilbage til sine forældre.

PINK MOON er en personlig, rørende og original fortælling om en digter og guitarist, som nu, små halvtreds år efter sin død, er mere populær end han nogensinde var i levende live.

Gorm Henrik Rasmussen, født 1955 i Aalborg. Litteraturstudier ved Københavns Universitet. Debuterede i 1973 med “Luften feder os”. Har skrevet digte, romaner, børnebøger og fortællinger om outsidere og skæve eksistenser fra Nordjylland, heriblandt “Originalernes by” (2007). Hans seneste bog er romanen “Strøm” (2021), der bygger på forfatterens venskab med digteren Michael Strunge.