facebook-pixel

Præstø og omegn

img

Præstø og omegn

Fakta om bogen

Titel: Præstø og omegn

Undertitel: historie . natur . kultur

Udgivelsesdato: 18-01-2024

Sider: 408

Genre: Lokalhistorie

Forlag: forlaget spring

Forfatter: Helge Rørtoft-Madsen (red.)

ISBN: 9788794165433

Format: Hardback

Denne bog tager favntag med Præstø og omegnens spændende historie fra de ældste tider vi kender til og helt frem til vores egen nutid. Fra indblik i naturens forandringer til et dyk ned i skønlitteraturens aftryk af Præstø og omegn rummer bogen en passioneret og fagligt dygtig historiefortælling om alle de elementer, der skaber den helt særlige by som Præstø er i dag, og også var dengang den knapt var en by.

Skiftende samfunds- og livsvilkår i Præstø og omegn i cirka 700 år, naturens lange historie og sporene af de tidligste menneskers liv her på egnen, Præstø i middelalderen og egnens kirkehistorie fra dengang indtil nutiden samt skolens historie i godt 200 år er blot nogle af de – såvel dybe som brede – snitlinjer, som bogens bidragydere giver læseren. Og for første gang får man desuden en detaljeret skildring af kvindernes historie og indblik i det lokale, nationalt vigtige kultur- og kunstermiljø, som Christine og Hendrik Stampe på Nysø lagde hus til i1800-tallet.

Præstø og omegn er resultatet af 23 menneskers arbejde. Alle med solidt fagligt kendskab til deres emne og frihed til at skrive sådan som det passer bedst til deres emne. Bogen er rigt illustreret med historiske og kunstneriske billeder, der afspejler Præstøs unikke atmosfære.