facebook-pixel

Problemadfærd ved udviklingsforstyrrelser og intellektuel funktionsnedsættelse

img

Problemadfærd ved udviklingsforstyrrelser og intellektuel funktionsnedsættelse

Fakta om bogen

Titel: Problemadfærd ved udviklingsforstyrrelser og intellektuel funktionsnedsættelse

Udgivelsesdato: 03-03-2023

Sider: 242

Genre: Psykologi

Forlag: Dansk Psykologisk Forlag

Forfatter: Bo Hejlskov Elvén

Oversat af: Lone Østerlind

Oversat fra: Svensk

ISBN: 9788771857450

Format: Hæftet

Problemadfærd kan fylde meget i relationen til mennesker med særlige behov.

Voldsomme vredesudbrud, ulydighed, selvskadende adfærd, bizar optræden mv. er ofte et problem i skolen, på institutioner og i familien.

PROBLEMADFÆRD er en praktisk og teoretisk bog om, hvordan man håndterer, forstår og forebygger de vanskeligheder, man typisk oplever som personale eller forældre til en person med fx autisme, ADHD og Tourettes syndrom.

Denne nye udgave af Problemskabende adfærd ved udviklingsforstyrrelser eller udviklingshæmning er opdateret med ny viden og forskning og tager udgangspunkt i affektteori, mentalisering og low arousal – og har kapitler om tilpasning af krav, stress, advarselstegn, motivation, struktur mv. Bogen gør op med konsekvenspædagogikken og giver metoder, som afspejler det humanistiske menneskesyn, der er grundlaget for specialpædagogik i dag.

Bo Hejlskov Elvén forsvarer også i denne bog et klart fokus på rettigheder for personer med særlige behov, respekt for alle menneskers ligeværd og holdbare pædagogiske metoder – og bandlyser alle former for overgreb.

Bogen har et nyudviklet studiemateriale til supervision og faglig udvikling – og rummer et væld af cases om både børn og voksne, der viser, hvordan man kan få hverdagen til at hænge bedre sammen.

PROBLEMADFÆRD henvender sig til pædagoger, lærere, psykologer og alle andre professionelle på social- og sundhedsområdet – og til forældre og andre pårørende.