facebook-pixel

Protokollens Tjenere

img

Protokollens Tjenere

Fakta om bogen

Titel: Protokollens Tjenere

Udgivelsesdato: 01-10-2021

Sider: 286

Genre: Skønlitteratur

Forlag: Wadskjær Forlag

Forfatter: Rami Zouzou

Format(er)ISBN
Hardback9788794162074

Protokollens tjenere er en samfundsreflekterende historisk tour de force skrevet af Rami Zouzou. Historien hviler på en en platform af Vermeers berømte værk Pige med Perleørering, og tager læseren med på en historisk rejse fra den nederlandske guldalder, over osmannernes belejring af Wien, konflikten i Nordirland og samler trådene sammen i vores nutid, hvor vi får et bud på, hvem der stod model til Pige med Perleørering og hvorfor dette værk er af så stor værdi.

Europa i 1600-tallet står i flammer, og jagten på aktiver, der ikke taber værdi, er sat ind. Nat efter nat har maleren, Johannes Vermeer, derfor, i al hemmelighed, malet som besat for at forsyne Protokollens tjenere med værdifulde kunstværker for at sikre dem et økonomisk fundament for fremtiden.
Kun én i Vermeers store husholdning kender til arrangementet. Amina, der har tjent familien Vermeer i flere år, har ikke kunne undgå at overhøre de hemmelige møder, der er foregået på Vermeers loft. Da Vermeer en tidlig morgen bliver opsøgt af Protokollens tjenere, der inddrager hans mest elskede billede, Pige med Perleørering, ved han, at hans dage er talte. Da månelyset reflekteres i Delfts kanaler, skimter han silhuetten af en svane og får en idé. Men han må handle hurtigt. Han skal ikke blot bringe Amina i sikkerhed, men også sikre sine efterkommere en retmæssig arv – langt væk fra Protokollens tjenere. I 2021 sidder godsejeren, den nuværende leder af Protokollens tjenere, og venter på sin trofaste lakaj, den eksildømte IRA-afhopper, Arkitekten. Godsejeren vil have fingrene i et billede, der angiveligt skulle være malet af Johannes Vermeer. Protokollens tjenere er imidlertid ikke de eneste, der er på jagt efter Vermeers skjulte kunstværk. Andre har helt andre grunde til at tage billedet i deres besiddelse. De jager nemlig deres retmæssige arv. `Nogen kaldte dem en loge, men det var meget langt fra sandheden. Loger hørte til blandt kriminallitteraturens paranoide forfattere, der svælgede i onde mænd og hemmelige selskaber. Det var så forudsigeligt.`