facebook-pixel

Regionalvalg

img

Regionalvalg

Fakta om bogen

Titel: Regionalvalg

Udgivelsesdato: 27-11-2023

Sider: 144

Genre: Politik, Debat

Forlag: Syddansk Universitetsforlag

Forfatter: Ulrik Kjær

Serie: University of Southern Denmark studies in history and social sciences, vol. 649

ISBN: 9788740835281

Format: Hæftet

Hvert fjerde år afholdes der regionalvalg i Danmarks fem regioner: Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Syddanmark, Region Sjælland og Region Hovedstaden. Ved valgene sammensætter vælgerne de fem regionsråd, som hver har 41 medlemmer. De næste fire år træffer regionsrådene et væld af politiske beslutninger i hver af regionerne, ikke mindst på sundhedsområdet.
Men hvorfor stemmer vælgerne egentlig, som de gør? Hvilke partier stiller op ved regionalvalgene? Hvor interesserede er vælgerne i den regionale valgkamp? I hvor høj grad er stemmeafgivningen påvirket af landspolitikken? Hvor mange stemmer personligt? Og hvorfor stemmer de personligt? Denne bog giver svarene på en række sådanne spørgsmål om regionalvalg. Ikke mindst med udgangspunkt i en spørgeskemaundersøgelse gennemført efter regionalvalget i 2021.Bogen inddrager også borgernes syn på det regionale demokrati mere generelt. Deres interesse for den regionale politik, deres tillid til regionspolitikerne og deres tilfredshed med regionernes serviceydelser er noget af det, som sættes under lup.
Bogen er skrevet af Ulrik Kjær, som er professor i statskundskab på Syddansk Universitet. Han har tidligere været med til at skrive bøger om kommunalvalg, om lokalt politisk lederskab og om det lokale demokrati.