facebook-pixel

Rend mig

img

Rend mig

Fakta om bogen

Titel: Rend mig

Undertitel: Jeg har haft lyst til at sige det til mange før dig ...

Udgivelsesdato: 18-09-2023

Sider: 240

Genre: Politik, økonomi, erhverv og jura

Forlag: Politikens Forlag

Forfatter: Pernille Skipper

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788740084832

Hun er blevet kaldt kælling og babe, er blevet overhørt og stalket. Pernille Skipper gør i denne personlige fortælling fra sin tid som toppolitiker op med den usynlige ulighed mellem kønnene, der stadig hersker overalt i samfundet.

Pernille Skipper var politiker på topniveau i over et årti. I Rend mig Jeg har haft lyst til at sige det til mange før dig … fortæller hun indgående om, hvordan det er at være kvinde i et magtspil og i et øjensynligt ligestillet demokratisk system, som i praksis favoriserer mænd.

Med udgangspunkt i sine egne erfaringer beskriver hun de magtstrukturer, som særligt kvinder møder, når de forsøger at få del i magten – om det så er på Christiansborg, i det offentlige eller i det private erhvervsliv. De er oftere end mænd udsat for barrierer som sexisme, nedgørelse, nedsættende sprogbrug og stalking, hvilket afholder mange kvinder fra at gribe magten. Eller for den sags skyld at deltage i den offentlige samtale.

Bogen taler ind i en tid, hvor nye generationer af kvinder, der er opvokset med lige rettigheder på papiret, begynder at sige fra over for den ulighed, der stadig eksisterer mellem kønnene.

Samtidig vil Pernille Skipper gerne vise mænd, der for manges vedkommende ikke er opmærksomme på de usynlige magtstrukturer, at disse lever i bedste velgående. Rend mig Jeg har haft lyst til at sige det til mange før dig … er således et opråb til alle, der interesserer sig for køn, ligestilling og et sundt demokrati.