Lystfiskere sætter sig ind i fiskens adfærd og forsøger at tænke som en fisk. Lystbagere sætter sig ind i surdejens adfærd og forsøger at tænke som en surdej!
Rugbrødsbagning gør dig til et lykkeligere og bedre menneske. Det klarer måske ikke alle dine problemer, men det er et godt sted at starte.Friskbagt rugbrød dufter lokkende og forførende som en balsamisk brise fra min elskede, når hun skumfrisk stiger op af havet.Den sprøde rugbrødsskorpe brydes med en klang så fin og ren som tonen fra Jan Garbareks klagende tenorsax.Smagen er vederkvægende, vanedannende og bredt sammensat af  fine nuancer som i den bedste franske rødvin. Hjemmebagt surdejsrugbrød smager godt og har ikke meget til fælles med de små skiveskårne pakker, du  finder på supermarkedets hylder. Er du først kommet med på surdejsvognen, er der ingen vej tilbage.
At skrive en hel bog om en enkelt opskrift på rugbrød kan lyde som en umulig opgave. Det er det imidlertid ikke.Jeg er den lykkelige ejer af et halvt hundrede mere eller mindre opndsomme rugbrødsopskrifter. Ergo: Der er mange måder at bage på! 
Denne lille bog er mit bud. Tag det, du kan bruge, tag det, der passer til dit humør, dine rutiner, din smag – og lad resten ligge.
Bag, som det passer dig!
Lars Holmsted

Fakta om bogen
Titel: Rugbrød med surdej
Undertitel: hvor svært kan det være?
Forfatter: Lars Holmsted
Illustrator: Troels Degett Holmsted
Sider: 106
Omslag: Indbundet
Omslagsgrafiker: Troels Degett Holmsted
Forlag: Forlaget mellemgaard