I eventyret ”Sally og Charlie på eventyr i København” får Sally og Charlies bedsteforældre besøg fra Kina. Gæsterne skal kun være en enkelt dag i København, og det bliver Sally og Charlies opgave at vise dem rundt i Danmarks hovedstad.   
Men hvilke steder skal man besøge, hvis man kun har en enkelt dag i København?   
I bogen ”Sally og Charlie på eventyr i København” lærer du Danmarks hovedstad at kende på en sjov og anderledes måde. Du tager med tvillingerne og deres bedsteforældre på en spændende sejltur i Københavns mange kanaler, spiser røde pølser i Nyhavn og besøger Amalienborg slot.    
Alle stedspecifikke og vigtige ord i eventyret er markeret med fed skrift. Disse ord bliver forklaret med tekst og illustrationer i afsnittet ”Vigtige ord fra eventyret”.   
Bogen lægger i høj grad op til dialogisk læsning, og den indeholder både en samtaleside og en afsluttende quiz.   
”Sally og Charlie på eventyr i København” er primær en højtlæsningsbog for børn i alderen fire til syv år, men den kan også med fordel bruges som ”læs-selv” bog fra ca. 7 år.    
Bogen ”Sally og Charlie på eventyr i København” blev lanceret på Bogforum 2019. Bogen er blevet rigtig godt modtaget, og der er allerede flere institutioner/skoler/biblioteker, der har købt eller vist interesse for bogen.   
Bogserien ”Sally og Charlie” skal gøre børn nysgerrige på verden – både på omgivelserne lokalt og på fjerne kulturer rundt omkring i verden.   
Alle bøger i serien om tvillingerne Sally og Charlie kan læses selvstændigt.   
Om forfatteren Jeg er gift og mor til to piger på 10 og 15 år. Jeg elsker at rejse sammen med min familie, og jeg er altid nysgerrig på verden.  Jeg er svensk men har boet i Danmark i over 20 år. Jeg er Cand. It i Design, kommunikation og medier fra IT-Universitetet i København og har en fortid som produktchef i telebranchen og selvstændig konsulent i brugervenlighed. I dag er jeg fuldtidsforfatter og illustrator.    
Jeg fik idéen til Sally og Charlie på en ferie til New York for fem år siden.  Min datter Julia, der dengang var fem år, var kun til badeferier. 

Fakta om bogen
Titel: Sally og Charlie på eventyr i København
Forfatter: Malin Lindeblad Kadijevic
Sider: 35
Omslag: Indbundet
Forlag: Malin Lindeblad Kadijevic