facebook-pixel

Sexisme på arbejde

img

Sexisme på arbejde

Fakta om bogen

Titel: Sexisme på arbejde

Undertitel: Genkend, forebyg og håndtér

Udgivelsesdato: 10-01-2024

Sider: 251

Genre: Erhverv

Forlag: Djøf Forlag

Forfatter: Jo Krøjer, Sara Louise Muhr, Mie Plotnikof, Eva Sophia Myers, Lea Skewes, Sorcha MacLeod, Ana María Munar, Anna Franciska Einersen

ISBN: 9788757458978

Format: Paperback

SEXISME PÅ ARBEJDE er skrevet til ansatte og ledere på danske arbejdspladser, der ønsker at være en del af løsningen, men som samtidig er i tvivl om, hvordan vi kommer sexisme til livs.

Bogen introducerer, definerer og demonstrerer, hvordan sexisme fungerer og kommer til udtryk. Hvad enten du er leder, HR-medarbejder eller ansat, får du redskaber og metoder til at forebygge og håndtere sexisme på arbejdspladsen.

Bogen tager afsæt i over 800 vidnesbyrd, som er indsamlet, da #metoo-bølgen skyllede ind over det danske arbejdsmarked i 2020. Her dokumenterer hundredvis af akademikere på alle niveauer og fra samtlige danske universiteter, at sexismen trives i bedste velgående i akademia.

Med dette stærke blik for sexisme, som den kan komme til udtryk og virke og opleves i alle mulige arbejdssituationer, præsenterer bogen ny viden om årsager til, effekter af og løsninger på sexisme. Både for den enkelte og for arbejdspladsensom helhed.

SEXISME PÅ ARBEJDE viser, hvordan vi alle er involveret, også uden at tænke over det – og samtidig giver den redskaber til at skabe et arbejdsklima med trygge, respektfulde rammer, der sikrer alle ansatte, uanset køn, alder, ansættelse og position.