facebook-pixel

Skønsang og hætteskjul

img

Skønsang og hætteskjul

Fakta om bogen

Titel: Skønsang og hætteskjul

Undertitel: Romantik og overraskelser

Udgivelsesdato: 15-09-2023

Sider: 208

Genre: Romaner og noveller

Forlag: Forlaget Mellemgaard

Forfatter: Jørgen Løvgret

ISBN: 9788776083106

Format: Hæftet

En gammel mand slår sig ned på en bænk på byens torv i den første novelle. Han har nogle helt specielle evner. Det mærker forbigående, når de passerer bænken. En ildebrand i en restaurant på pladsen finder sted. Den gamle bliver beskyldt for at være brandstifteren. Han besøger også byens bænk i nabobyen. Her møder han en kvinde, der heller ikke er helt normal. De to opbygger et venskab. Hun kan synge, men det tror den gamle ikke. Hun ændrer hans opfattelse. Snart betegnes hun som en efterfølger til en kendt sangerinde.

I den anden novelle bliver hovedpersonen tilbudt job hos købmanden. Under pasningen møder hun en kunde, der trækker hende ind i et svindelnummer. En mystisk person dukker op i baglokalet i butikken. Han sætter det hele på den anden ende. Et byggeprojekt fører hende sammen med den ukendte.
Uddrag af bogen 
Første novelle:
Hun fortsatte ned mod gravstedet, hvor hendes mand lå begravet. Hun var stadig chokeret, da hun nåede frem. Der var ikke andre besøgende at se. Hun stillede sig midt på gravstedet og begyndte at hoppe let. Kort efter kunne man høre hende snakke med nogen. ”Nu skal du bare høre, Charles,” begyndte hun og kiggede ned mod jorden, der næsten var kommet i bevægelse efter hende hopperi.

Anden novelle:
Pludselig bankede det på døren. Den gik op, inden nogen nåede at sige noget, og en person klædt i en grå grov frakke med hætte trådte ind i lokalet. Hætten var slået op over hans hoved. De fire kiggede på ham. De kunne ikke kende ham. Den nyankomne kiggede sig omkring.

Om forfatteren 
Jørgen Løvgret har allerede berørt kærligheden i flere af sine bøger. Det er nemlig en vigtig og dybere del af ham selv. Det er den styrke, der får forelskede til sammen at kaste sig ud i livets mange glæder og udfordringer. Han har rejst verden rundt flere gange og oplevet ægte kærlighed mellem mennesker. Han har en positiv, smittende og varm måde at beskrive livet og kærligheden på.