facebook-pixel

Skriften i munden

img

Skriften i munden

Fakta om bogen

Titel: Skriften i munden

Undertitel: Stemme og krop i gudstjenesten

Udgivelsesdato: 27-09-2022

Sider: 128

Genre: Sprog & grammatik

Forlag: Eksistensen

Forfatter: Helene Dam og Loa Brix

ISBN: 9788741009346

Format: Hæftet

Skriften i munden er en håndbog til præster og har fokus på stemmen og kroppen som to afgørende redskaber i gudstjenesten.

Hvordan bliver man professionel bruger af sin stemme og krop? Og hvilken indvirkning kan det have på prædiken, læsning og liturgi?

Hvilken indvirkning har stemme og krop på prædikenen, læsninger og liturgien? Det forsøger denne bog at svare på, samtidig med at den giver en række redskaber og gode råd til, hvordan præster og lægmandslæsere kan bruge stemme og krop intentionelt i kirkerummet.

Bogens teori og praktiske øvelser trækker på viden fra en række discipliner og fagområder: stemmebrug, kropssprog, retorik, liturgi og teologi.

Bogens forfatter:
Helene Dam (f. 1947) tidligere sognepræst i Holmens Kirke og leder af Efteruddannelsen i Københavns Stift. Uddannet cand. theol. og cand.phil. i retorik. Derudover uddannet som sanger. Ansat som ekstern lektor gennem 10 år på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet. Tilknyttet samme sted som censor til 2021.

Loa Brix (f. 1977) er uddannet i Litteraturhistorie og Retorik fra Aarhus Universitet. Hun har arbejdet professionelt med kommunikation og retorik gennem mange år og i flere sammenhænge. Blandt andet som kommunikationschef i Energiministeriet og som marketingchef på Gyldendal Forlag.