facebook-pixel

Slyngelmanifestet

img

Slyngelmanifestet

Fakta om bogen

Titel: Slyngelmanifestet

Udgivelsesdato: 22-02-2024

Sider: 432

Genre: Romaner og noveller

Forlag: Politikens Forlag

Forfatter: Colson Whitehead

Oversat af: Christian Lundager

Oversat fra: Engelsk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788740088410
Lydbog til download9788740089745

Den dobbelte Pulitzerprisvinder fortsætter sin Harlem-saga med en slagkraftig, veloplagt og voldsomt underholdende roman, der fremmaner 1970’ernes New York i al sin lurvede glans.

HARLEM, 1971. Kriminaliteten er på sit højeste, New York City er på randen af bankerot, og en væbnet krig er brudt ud mellem NYPD og Black Liberation Army. Midt i dette kaos forsøger den forhenværende hæler Ray Carney at holde sig på dydens smalle sti. Dagene med at fragte stjålne varer rundt på Manhattan er ovre, men da hans teenagedatter, May, ønsker sig billetter til en udsolgt Jackson 5-koncert i Madison Square Garden, kontakter Carney sit gamle netværk i form af fixer extraordinaire, den korrupte kriminalassistent Munson. Men Munson har et par ting, han vil bede om til gengæld, og pludselig bliver det langt mere kompliceret for Carney at holde sig ude af spillet – og langt mere dødbringende.

Gangsterdrama, sædekomedie, familiekrønike – Slyngelmanifestet er en dystert morsom og brutal fortælling om en by under belejring og et kalejdoskopisk portræt af Harlem skrevet af en af USA’s største nulevende fortællere.