facebook-pixel

Smag på Fyn

img

Smag på Fyn

Fakta om bogen

Titel: Smag på Fyn

Undertitel: Historier og opskrifter fra øen i midten

Udgivelsesdato: 04-06-2024

Sider: 168

Genre: Mad og drikke

Forlag: Gyldendal

Forfatter: Claus Holm & Signe Ryge Petersen

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788702414097

Da Vorherre havde skabt Jorden, tænkte han: ”Kan jeg ikke gøre det lidt bedre?” Heldigvis var der kort fra tanke til handling, og så skabte han Fyn – og ikke nok med det; han sagde det videre til englene, for fynsk blev jo netop det sprog, de taler om søndagen.
Her på øen i midten har vi det dejligt. På Fyn får man de bedste kartofler, de sødeste æbler, den dejligste øl og verdens skønneste rygeost. Fyn er fin, ja mere end det; Fyn hopper i sjælen, i hjertet og i smagsløgene.
I Smag på Fyn samler Claus Holm de bedste egnsretter fra Danmarks smørklat og fortæller, hvad der gør hver enkelt opskrift til noget ganske særligt. Det spænder vidt: fra boghvedegrød og æblesuppe over æggekage og kertemindetorsk til klassikeren over dem alle: brunsvigeren. Og så fortæller Signe Ryge om det særlige ved den fynske madkultur og de mennesker, der gennem generationer har holdt liv i egnsretterne.
En uundværlig gave for fynboen, der har alt eller den frafaldne, der er flyttet fra fødeøen og som lever i ufrivilligt eksil og som længes efter smagen af barndom.