Genoptryk af bogen “Sneums Kalejdoskop: Mennesker, steder og musik”, som er et unikt stykke musikhistorie skrevet og samlet af musikjournalisten Jan Sneum i form af en 296-siders flot hardcoverbog i LP-format. Et slags erindringsværk, hvor Sneums møder med mennesker, steder og musik gennem mere end 70 år beskrives i tekst og fotografier. Ikke absolut kronologisk, men netop “kalejdoskopisk”.

 

Bogen, der har forord af den amerikanske rockjournalist David Fricke, indeholder over 100 af Sneums fotografier. Heraf flere aldrig tidligere offentliggjorte billeder af bl.a. Furekåben, Tim Buckley, Frank Zappa, Iggy Pop og Pere Ubu’s David Thomas. Desuden rummer bogen bl.a. en række fotos fra 1960’ernes Siena og Toronto og 1970’ernes New York samt billeder fra tidlige danske punkarrangementer som “Concert of the day” og “Pære punk”. Tekstmæssigt tager Sneum turen fra opvæksten på Amager til årene i DR med omfattede neddyk i festivaler som danske Roskilde og franske Transmusicales samt i projekter som “Sneums Garage” på P6 Beat, “Sneums Palads” på The Lake og “Sneum Instituttet” på spillestedet Stengade i København.

 

Genudgivelsen er blevet til i et samarbejde med en række partnere inkl. Ctrl+Alt+Delete Books, Crunchy Frog Records, Varano Music og M-AArt.

 

“Sneums Kalejdoskop: Mennesker, steder og musik” i 2. udgave udkommer i et begrænset oplag på i alt 1.000 stk.

Fakta om bogen
Titel: Sneums Kalejdoskop (2. udgave)
Undertitel: Mennesker, steder og musik
Forfatter: Jan Sneum
Illustrator: Jens Raadal
Sider: 296
Omslag: Hardback
Omslagsgrafiker: Martin Couri Thorsen
Forlag: CTRL + ALT + DELETE BOOKS