facebook-pixel

Socialangst hos børn og unge

img

Socialangst hos børn og unge

Fakta om bogen

Titel: Socialangst hos børn og unge

Undertitel: Håndbog til forældre

Udgivelsesdato: 13-06-2024

Sider: 160

Genre: Krop, sind og sundhed

Forlag: Dansk Psykologisk Forlag

Forfatter: Mikael Thastum, Amalie Dalgaard Nielsen, & Johanne Jeppesen Lomholt

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788771858051

Når børn og unge får socialangst, bliver livet svært og begrænset. Der er heldigvis meget, man som forældre kan gøre for at hjælpe sit barn til at overvinde angsten og komme videre i livet.

Mange børn og unge får socialangst. Omkring hvert 5. barn eller ung rammes af en eller anden form for angst, viser undersøgelser. Socialangst rammer barnets sociale liv og viser sig ved en overdreven frygt for at blive negativt vurderet af andre.

Angsten kan være lammende for det enkelte barn og påvirke livet i familien. Men der er håb forude, og det vigtigste er at blive opmærksom på problemet og søge hjælp så tidligt som muligt. Det er hovedbudskabet fra den gruppe af angst-eksperter, som i denne bog deler ud af deres viden og erfaringer fra mødet med hundredvis af børn, unge og familier, der har angsten tæt inde på livet.

SOCIALANGST HOS BØRN OG UNGE præsenterer den vigtigste viden om socialangst, så man bliver klædt godt på til at hjælpe sit barn. Bogen er fuld af genkendelige cases og giver masser af gode råd og konkrete strategier til at overvinde angsten. Lærere og andre voksne kan også læse med.

De fleste børn og unge kan med god hjælp lægge angsten helt bag sig. Andre kan lære at holde den i skak. Men alle kan få det bedre og tage fat på livet med fornyet kraft.

Bogens forfattere er alle tilknyttet Center for Psykologisk Behandling til Børn og Unge (CEBU) på Aarhus Universitet. CEBU har introduceret behandlingsmetoden Cool Kids i Danmark.