facebook-pixel

Sønderjyske eliter – fra oldtiden till industrialderen

img

Sønderjyske eliter – fra oldtiden till industrialderen

Fakta om bogen

Titel: Sønderjyske eliter – fra oldtiden till industrialderen

Udgivelsesdato: 24-02-2024

Sider: 296

Genre: Historie

Forlag: Historisk Samfund for Sønderjylland

Forfatter: Carsten Porskrog Rasmussen (red.)

ISBN: 9788774061533

Format: Indbundet

Sønderjyske eliter – fra oldtiden til industrialderen
I alle samfund har der altid været sociale eliter. Det gælder også i Sønderjylland. Og i en ny bog med titlen Sønderjyske eliter – fra oldtiden til industrialderen tager en række arkæologer og historikere læserne med tilbage til et udvalg af de elitegrupper og elitepersoner, der har været med til at forme Sønderjyllands historie.
Bogen er udgivet af Historisk Samfund for Sønderjylland og redigeret af Carsten Porskrog Rasmussen (red.), pris 148 kr. for medlemmer, 248 kr. for andre. Bogen kan købes i vores butik.
Alle forfatterne har fokus på, hvad det ville sige at være elite i den periode, de beskriver, og hvordan den ophøjede status kom til udtryk hos den enkelte elite. Det har ændret sig markant gennem tiden, og det varierer fra elite til elite.
Bogen går op til 1900-tallet, hvor den sidste artikel fortæller om Danfoss-grundlægger Mads Clausen, der kom fra beskedne kår til en position i Sønderjyllands absolutte elite. Selvom han var en moderne fabriksejer, var han også traditionel og patriarkalsk i sin måde at hævde sin status i samfundet.