facebook-pixel

STAV 6 – Stavning, grammatik, skrivning 6. klasse

img

STAV 6 – Stavning, grammatik, skrivning 6. klasse

Fakta om bogen

Titel: STAV 6 – Stavning, grammatik, skrivning 6. klasse

Undertitel: Elevens bog, 6. udgave

Udgivelsesdato: 17-04-2023

Sider: 80

Genre: Skole- og lærebøger

Forlag: Dansk Psykologisk Forlag

Forfatter: Poul Erik Jensen, Inger-Lise Heinze, Lene René Nielsen

Illustrationer: Shutterstock.com

ISBN: 9788771857306

Format: Hæftet

I STAV 6 skal eleverne lære, hvordan de bygger sætninger op. De skal lære om udsagnsled og grundled, og hvordan de sætter forskellige tegn, fx komma, udråbstegn og citationstegn. De skal også lære, hvordan de udvider deres sætninger og gør dem mere beskrivende. De skal arbejde med at bruge grammatikken, så de kan rette deres egne tekster.
De skal arbejde med tekster og videoer på internettet og lytte til forskellige tekster. Og i STAV 6 skal de lære at skrive forskellige tekster. De skal lære at skrive berettende om forskellige oplevelser, beskrivende om en sportsgren, forklarende om hvordan noget virker, argumenterende om noget, de brænder for, og fortællende tekster med problemer og løsninger.
I STAV 6 er der skriveskabeloner, som eleverne kan bruge til at opbygge deres tekster.

STAV-materialet er i denne nye udgave gennemrevideret og udbygget med nye opgavetyper og tilgange, som underbygger og udvider det velkendte STAV-materiale, som er anvendt af tusindvis af lærere og elever.

I den nye udgave af STAV er opgaverne mere induktive og inspirerer eleverne til en mere opdagende tilgang. Eleverne skal arbejde undersøgende med tekster og sætninger, og de skal konkludere på sproglige regler ud fra det, de selv undersøger. På den måde vil eleverne selv opdage grammatiske regler fremfor at få dem serveret. I diktaterne har teksterne nu større sammenhæng med de ord, der bliver arbejdet med i opgaverne. Eleverne får dermed en mere sammenhængende oplevelse af at skulle arbejde med en tekst, der har semantisk sammenhæng med ord, sætninger og grammatiske regler.

I den reviderede udgave af STAV er der tilføjet nye indgangs- og udgangsaktiviteter, der tager afsæt i sjove og spændende autentiske tekster. Teksterne findes som qr-koder, så eleverne kommer til at arbejde med alle former for tekster. Her skal eleverne gå på opdagelse og undersøge sproget. Eleverne skal desuden selv konstruere tekster, hvor de bruger det, de har lært. Det er med til at motivere eleverne og giver samtidig STAV en mere kontekstbaseret tilgang i arbejdet med stavning og grammatik.