facebook-pixel

Strandet i Det Indiske Ocean

img

Strandet i Det Indiske Ocean

Fakta om bogen

Titel: Strandet i Det Indiske Ocean

Undertitel: En beretning om bygningen af en skonnert i Bangkok og sejladsen hjem til Danmark 1966 til 1971

Udgivelsesdato: 18-04-2024

Sider: 324

Genre: Rejseerindringer

Forlag: Forlaget Mellemgaard

Forfatter: Anders Heding

ISBN: 9788776087760

Format: Hæftet

I tresserne mellem 1965 og 1969 byggede arkitekt Claus Heding en skonnert i midten af Bangkok. Han var ved lidt af en tilfældighed kommet til Thailand, men han indså hurtigt, at det var et fantastisk sted at bygge en båd. I 1968 slog hans lillebror Anders sig til ham. På det tidspunkt var båden lige blevet søsat, og Anders forventede hurtigt at komme til at sejle med fra Thailand tilbage til Danmark. Men sådan kom det ikke til at gå. Det tog et helt år, før båden var færdig, men så blev det også en spændende tur. Fra Thailand til Singapore og Bali og over Det Indiske ocean, hvor de strandede. Båden blev reddet, og de kunne fortsætte via Sydafrika, Sydamerika og Vestindien over Nordatlanten hjem til Danmark i 1971.

Uddrag af bogen

Vi for op og forsøgte at få mere sejl sat op for at kunne få vendt båden. Men forgæves! Brændingen var begyndt at tage os, og pludselig råbte Claus, at vi skulle holde fast, og så styrede han båden direkte mod brændingen. Det viste sig at have været en klog beslutning, ellers var vi nok ikke kommet helskindede fra denne oplevelse. Det var bælgmørkt, men vi kunne mærke, hvordan båden blev fanget af den store brænding og løftet tre-fire meter for så at styrte ned på revet med sine tyve tons. Så en gang til op og ned med endnu et brag. Så væltede vi om på siden med dækket bort fra brændingen.

Om forfatteren
Tyve år gammel drog forfatteren til Bangkok for at deltage i byggeriet af en skonnert, som han efter et år var med til at sejle hjem til Danmark. Siden da uddannede han sig som bådebygger og blev som sådan sendt til Tonga for FAO og siden Tanzania. Han endte med at tage en MA i filosofi og samfundsteori i England.