facebook-pixel

Strik fra Fair Isle

img

Strik fra Fair Isle

Fakta om bogen

Titel: Strik fra Fair Isle

Undertitel: 15 moderne design inspireret af traditionelle mønstre

Udgivelsesdato: 11-09-2023

Sider: 144

Genre: Bolig, sport og fritid

Forlag: Turbine

Forfatter: Mati Ventrillon

Oversat af: Rachel Søgaard

Oversat fra: engelsk

Format(er)ISBN
Hardback9788740694475

I bogen Strik fra Fair Isle præsenterer Mati Ventrillon en kollektion af design, der er inspireret af de traditionelle Fair Isle-strikkemønstre, som har været anvendt på den skotske ø i mere end to århundreder.
Mati Ventrillon fører disse gamle traditioner videre på sin helt egen måde. Blandt hendes design, som har været vist på Chanels catwalk, finder du moderne udgaver af traditionelle sweatre, tørklæder, halvvanter og huer, bl.a. fiskerhuen kaldet ”kep”.
Bogen er fyldt med smukke strikkemønstre i forskellige varianter, og de har alle letforståelige instruktioner forklaret i tekst og diagrammer. De unikke mønstre ledsages af grundige tips om garn og montering, så både nye, let øvede og garvede Fair Isle- strikkere kan være med.
Med Strik fra Fair Isle
kan du lære om mønstre, former og farver og måske endda finde frem til din helt egen Fair Isle-stil. Bogen indeholder også inspirerende billeder, der giver et lille glimt af livet på en af de mest afsidesliggende af de skotske øer.

Mati Ventrillon flyttede i 2007 fra London, hvor hun arbejdede som arkitekt, til Fair Isle – en af de øer, der udgør Shetlandsøerne. Her lærte hun over en årrække om de traditionelle mønstre og hørte historierne om de kvinder, der gennem livet strikkede disse mesterværker på trods af hårde livsomstændigheder. Siden har hun udviklet sin egen stil inden for Fair Isle-strik og fører nu flere hundrede års traditioner videre.