facebook-pixel

Succes – og det der ligner

img

Succes – og det der ligner

Fakta om bogen

Titel: Succes – og det der ligner

Udgivelsesdato: 09-02-2024

Genre: Politik, økonomi, erhverv og jura

Forlag: Forlaget Hovedland

Forfatter: Johannes Andersen

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788770708449
Hæftet bog9788770708784

14.00 Normal 0 21 false false false DA X-NONE X-NONE table.MsoNormalTable Jagten på succes er blevet en trosbekendelse. Succes – detgår ud på at fremhæve mig på bekostning af de andre.

Det starter tidligt og breder sig ud over allelivsområder. Institutionsbørn vurderes ud fra en pædagogisk skabelon. Skolebørnud fra nationale test. Unge ud fra deres evne til at manifestere sig i detdigitale univers eller på fodboldbanen. Og voksne ud fra deres evne tilat få hverdagen til at tage sig nogenlunde overskudsagtig ud.

Forudsætningen er, at alle i større eller mindreudstrækning tager denne samfundsnorm til sig, og ser tilværelsen ud frasuccesens målestok. Og her hjælper medierne med hjerteskærende programmer somX-faktor, Det er ren kagemand. Det moderne menneske skal med andre ord heletiden vurdere sig selv ud fra evnen og viljen til at gå efter succes.

Det er en skrue uden ende, og derfor breder dersig en udmattelse i hele samfundet. En udmattelse der samtidig åbner for engrundlæggende sårbarhed. Både hos børn, unge og voksne. Måske mest tydelig hosgamle!

Johannes Andersen ser nærmere på nogle af demekanismer, der har gjort succes til en norm, og på nogle af udmattelsens ogsårbarhedens konsekvenser. Det er kommet så vidt, at der nu kun er en ting atgøre: At tage sig en slapper. Ikke bare personligt, men i helesamfundet.

14.00 Normal 0 21 false false false DA X-NONE X-NONE table.MsoNormalTable