Haki har levet det meste af sit liv som slave. Bagbundet og med bind for øjnene bringes han til det lille rige Laugedal i norden, taget som gidsel af mægtige krigere med sylespidse ulvetænder. Han håber at kunne tilbyde sine evner til landets konge, men han finder hurtigt ud af, at Laugedal ikke er helt som noget andet sted han har tjent. Laugedal har slet ingen konge, men en dronning. Svala. Han har aldrig før mødt en kvinde som hende, og det viser sig hurtigt, at Svala har store planer for ham.
Haki er bare en lille brik i et større spil, og han skal snart opdage, at hans skæbne hænger uløseligt sammen med Laugedals og Svalas. Til gengæld har Svala måske også nøglen til hans fortid, hvis de altså overlever den mystiske sygdom der tilsyneladende er kommet hjem med krigerne, og fjenden der lurer i baggrunden.

Da Svala får fremvist den nye slave på markedspladsen, ved hun med det samme, at han ikke er nogen helt almindelig slave. Et særligt tegn på hans håndled afslører, at han måske er en af deres egne, sendt af guderne for at redde dem, men det virker næsten for godt til at være sandt, og han husker intet selv. Kan det virkelig være ham? Der er dårligt tid til at lære ham ordentligt at kende, for riget står over for en fremmed epidemi og den første krig, siden hun blev dronning. Er han med dem eller ej?

Fakta om bogen
Titel: Svala
Undertitel: Krigerdronningen fra norden
Forfatter: Laila Dagmar
Sider: 374
Omslag: Hardback
Forlag: Books on Demand