facebook-pixel

Syng mine svaner. Nordiske folkeeventyr

img

Syng mine svaner. Nordiske folkeeventyr

Fakta om bogen

Titel: Syng mine svaner. Nordiske folkeeventyr

Udgivelsesdato: 28-09-2022

Sider: 140

Genre: Ungdomsbøger

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Forfatter: Vibeke Stybe

Format(er)ISBN
Ebog (ePub)9788728441404
Hæftet bog9788728441435

”Der var engang en konge og en dronning, som havde seks smukke døtre. Da de var helt små, blev de alle bortført af hvirvelvinden. Først den ældste, så de to næstældste og til sidst de tre yngste. Kongen og dronningen sørgede dybt og lod søge overalt, men forgæves. Ikke det ringeste spor var at finde af de forsvundne prinsesser.”

Vibeke Stybe genfortæller en række af de bedste nordiske folkeeventyr. Vi møder forsvundne prinsesser, stygge trolde, drillesyge nisser og en pige, der græder guldtårer. Fortællingerne er ikke bare spændende og sjove for børn og voksne, men også et interessant kig tilbage i den nordiske folkesjæl og de motiver, der dukker op på tværs af landegrænser og århundreder.

Bogen udkom første gang i 1992 og henvender sig til voksne og børn over 6 år.

Vibeke Stybe (1922-2021) var en dansk bibliotekar, forfatter og forsker i børnelitteratur. Hun var med til at sætte børnelitteratur på dagsordenen, og det var på hendes opfordring, at der i 1954 blev oprettet en særlig børnebogssamling ved Statens Pædagogiske Studiesamling. Vibeke Stybe udgav både sine egne børnebøger og værker om børnelitteratur generelt. Hun var i mange år ansat ved Center for Børns Litteratur og Medier ved Aarhus Universitet.