facebook-pixel

Teateroplevelse i Berlin

img

Teateroplevelse i Berlin

Fakta om bogen

Titel: Teateroplevelse i Berlin

Undertitel: ”Das Königsstädtische Theater”

Udgivelsesdato: 29-05-2023

Genre: Filosofi

Forlag: Stauer Publishing

Forfatter: SØREN KIERKEGAARD

ISBN: 9788792510631

Format: Hæftet

Det var på privatteatret Das Königsstädtische Theater i Berlin, at Kierkegaard havde sin teateroplevelse. Det lå på hjørnet af Alexanderplatz og Alexanderstrasse og var, i først halvdel af attenhundredetallet, en sand magnet på de brede lag i befolkningen. Her blev der spillet farcer, melodramaer, vaudeviller samt operaer.

I essayet skriver Søren Kierkegaard om oplevelser fra teaterrummet og scenen i Das Königsstädtische Theater. Vi hører om hans iagttagelse af en anden teatergæst, en ung pige, samt hans oplevelse af det i samtiden populære lystspil ”Der Talisman”, der handler om de besværligheder, stykket hovedperson, barberlærlingen Titus, spillet af den da kendte skuespiller Friedrich Beckmann, som rødhåret, har med, efter datidens normer, at kunne klare sig både i arbejds- og kærlighedslivet og derfor må tage paryk på for at skjule sit røde hår, men som dog til sidst, med sit røde hår, vinder både kærligheden og mange penge.

Bogen er illustreret og kommenteret af mag.art Jens Staubrand, der også tekstnært har ændret Søren Kierkegaards tekst til nudansk.