Felttoget i 1864 var et sort kapitel i Danmarkshistorien. Bogen her fører dig ud på en rejse igennem denne ulykkelige krig.    Du er med hele vejen – fra den nat i februar 1864, hvor hæren trækker sig tilbage fra Dannevirke, under de heftige kampe ved Dybbøl og under Slaget om Als. Eller rettere: Du er kun med hele vejen, hvis du overlever! I løbet af historien vil du nemlig blive bedt om at træffe en række afgørende valg, og af og til er du nødt til at slås for livet. Du er selv hovedpersonen, og valgene, du træffer i løbet af historien, er med til at afgøre din skæbne. Men sommetider er det kun dit held, der bestemmer forskellen på liv og død.    Rejs tilbage og oplev dramatiske øjeblikke af Danmarkshistorien. Overlever du i første forsøg?       
Uddrag af bogen  Inde i skansen hersker et rent kaos af soldater, der løber frem og tilbage mellem hinanden. Nogle slæber ammunition frem til de få kanoner, der stadig virker. Andre er på vej op på brystværnet, hvor dine kammerater allerede er i gang med at skyde ned på angriberne. Der er en frygtelig larm overalt, og uanset hvor du kigger hen, ser du sårede soldater og smadret materiel. Skansen er skudt sønder og sammen af de preussiske granater, som i timevis har haglet ned over den. Du skynder dig op på brystværnet og kigger ned over landskabet foran Dybbøl-stillingen. Det, du ser, er på én gang smukt og uhyggeligt! Så langt øjet rækker ser du i tusindvis af fjendtlige soldater, der styrter frem mod skanserne. Utallige granater trækker gnistrende striber hen over himlen og eksploderer overalt …             
Om forfatteren Jacob Munkholm Jensen (f. 1974) er uddannet journalist og debuterede som forfatter i 2011. Siden har han skrevet en række titler i forskellige genrer. Fælles for dem alle er interessen for den historisk korrekte detalje, som sandsynliggør og underbygger historiernes troværdighed.    Konceptet med denne bogserie er tænkt som en anderledes og inddragende form for historiefortælling, hvor læseren tages med tilbage i tiden og involveres i nogle af de mere voldsomme episoder i Danmarkshistorien.    Målgruppen er de ca. 10-15-årige drenge og piger, som interesserer sig for spænding med et historisk tvist. Men voksne kan også læse med og blive klogere.

Fakta om bogen
Titel: Tilbage til … Felttoget 1864
Undertitel: Rejs tilbage og oplev dramatiske øjeblikke af Danmarkshistorien. Overlever du i første forsøg?
Forfatter: Jacob Munkholm Jensen
Illustrator: Jacob Munkholm Jensen
Sider: 170
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Anne Koch Rasmussen
Omslagsillustrator: Jacob Munkholm Jensen
Forlag: Forlaget mellemgaard