facebook-pixel

Tvangsfjernelse og bortadoption

img

Tvangsfjernelse og bortadoption

Fakta om bogen

Titel: Tvangsfjernelse og bortadoption

Undertitel: Barnets lov 2024

Udgivelsesdato: 28-11-2023

Sider: 364

Genre: Love

Forlag: Trykværket

Forfatter: Advokaterne Martin Olsgaard, Kristian Korshøj Jørgensen og Lars Buurgaard Sørensen

ISBN: 9788794381284

Format: Hæftet

Anmeldelse af bogen:

2024 er et skelsættende år inden for det lovområde, der har med tvangsfjernelser af børn at gøre. Alle brikker i puslespillet er blevet kastet op i luften af Folketinget, og ud af det er kommet ”Barnets Lov”. Nye regler er indført og eksisterende regler er ændret.

Alt det – og meget mere – kommer Tvangsfjernelse.dk ind på i deres nye bog ”Tvangsfjernelse og bortadoption – Barnets Lov 2024”. De tre forfattere – eller musketerer har jeg nær sagt – har heldigvis valgt at fastholde den overordnede systematik i bogen fra de to tidligere bøger fra 2018 og 2021. Så hvis man allerede kender dem, vil det være ekstra nemt at lære alt det nye at kende.
Det er lykkedes forfatterne at undgå alt for meget juristsprog, sådan at alle kan være med. Igen er de vigtigste lovregler taget med, så man har det hele ved hånden. Bogen er god at have med når man mødes med sagsbehandlere og andre professionelle, der er blevet efteruddannet og har været på kurser i de nye regler. Du undgår at blive løbet om hjørner med og kommer faktisk på rimelig omdrejningshøjde med viden og indsigt. Der er kommet endnu flere gode råd og anbefalinger til, som du kan bruge undervejs i en sag, uanset hvilket stade den befinder sig på, før under eller efter en tvangsfjernelse. Selv professionelle vil kunne få noget ud af at læse bogen – om ikke andet så for få indsigt i forældreperspektivet og i de problemer og udfordringer, som fylder meget for de berørte familier i bred forstand, herunder også bedsteforældre og andre nære slægtninge. Også unge anbragte vil få meget ud af at læse bogen. Unge, der er fyldt 15 år, har de samme rettigheder som forældre.
Jeg giver bogen mine allerbedste anbefalinger og synes, at det er på sin plads at rose forfatterne for at bogen ”sælges” til en pris, der kun dækker udgifterne til bogens fremstilling og udgivelse. Mange forældre til anbragte børn og unge har ikke for mange penge på kistebunden.
Morten Boas Therkildsen, advokat. Speciale i børnesager. Møderet for begge landsretter.