facebook-pixel

Vanedyr

img

Vanedyr

Fakta om bogen

Titel: Vanedyr

Udgivelsesdato: 10-10-2023

Genre: Medicin, Sundhed og Sygdom

Forlag: Grønningen 1

Forfatter: Nicklas Brendborg

ISBN: 9788773392225

Format: Indbundet

Ny bog af Nicklas Brendborg, forfatteren til storbestselleren Gopler ældes baglæns.

Vi slår os selv oven i hovedet. Vi spiser for usundt, vi spilder tiden på telefonen, vi gamer uden at kunne stoppe.

I Vanedyr giver Nicklas Brendborg os en forklaring på, hvorfor det er så svært at kvitte de dårlige vaner. Det er nemlig ikke dig, der har en rygrad som en regnorm: Når du ikke kan lade chipsposen stå, er det fordi et hav af forskere er ansat i madindustrien med det ene formål at få dig til at tage bare 2 chips til. Og når du ikke kan stoppe med at scrolle, sidder endu flere forskere i techbranchen og får dig til at blive på Instagram 30 sekunder længere.

Du er med andre ord oppe imod en hel industri, når du fortvivlet prøver at gøre noget selv. Men med oplysning og forståelse kommer evnen til at stoppe op og mærke efter – og blive herre over dit eget liv.

Rensdyrjægere i Sibirien, kokatræer i Peru, forsøgsrotter, der elsker nutella, en lille brun fugl med hang til store blå æg og brune biller i ørkenen, som kun reproducerer sig med den flotteste og blankeste mage, er blot et lille udsnit af de arter og elementer, der befolker Nicklas Brendborgs nye fortælling om, at vi mennesker er endt som ufrie vanedyr.

Fra tidernes morgen har forskere hentet deres viden om os fra naturen, og den viden har vist sig at kunne misbruges og bruges til at manipulere os med. Det ligger i alle arters instinkt og natur at ville have mere, større og bedre. Det er betinget af overlevelsesdriften og gælder for såvel den lille brune fugl som for os mennesker. Og den viden har industrierne lært at benytte til at udvikle deres SUPERSTIMULI.

Med formidabel fortælleevne og stort videnskabshistorisk overskud afdækker Nicklas Brendborg det gode livs vanestyrede bagside.