Niels arbejder på varelageret THV, hvor han ”plukker” hardwaredele på bestilling af ordre. En dag opdager han, at der sker et lyssky foretagende på lageret, som bliver styret af ”Mauser”, lagerchefen. Det er ikke noget, han ønsker at blande sig i, da han har større personlige problemer med sine neurotiske tanker og mangel på indhold i tilværelsen som en kæreste. Alligevel kan han ikke undgå at blive involveret i foretagendet, og efter en fest hos Marlene, hvor han forelsker sig i Pia, begynder det hele at ramle sammen om ørene på ham.            
Uddrag af bogen Han slukkede igen for fjernsynet og trak portieren til side, sådan at han kunne se ind over den oplyste by. Denne udsigt, som han elskede! Bilerne, der som i en blodstrøm cirkulerede rundt i byens hjerte, pumpet ud gennem dets årer ved Rådhuspladsen og Strøget. Trafiklysene, der skiftede fra grønt til gult og rødt som pulsslag. Ufatteligt smukt.    Ude i horisonten kunne han skimte flyene på vej ind i opmarchkø til landing ude i Kastrup. Ved syvtiden var trafikken allerstørst. Flyene cirklede rundt i en spiral ud over havet, inden de fik landingstilladelse.    Lige fra barnsben havde storbyen haft en uovervindelig tiltrækningskraft på ham, uden at han vidste hvorfor, en fascination, der tryllebandt ham. Et sted, hvor han kunne eksistere som et slags identitetsløst væsen eller en navnløs person blandt den store flok og gemme sig mellem de mange mærkværdige eksistenser. Følelsen af ikke at blive lagt mærke til, der virkede så befriende på ham. Byen, der kunne holde ham skjult for al den afskyelige normalitet!           
Om forfatteren Peder K. Gravesen (f. 1968) voksede op på landet nær Middelfart, hvor han havde meget frihed og kunne udfolde sin fantasi og kreativitet. Som voksen har det været svært for ham at finde en tilsvarende frihedsfølelse, men som skribent har han på ny fået muligheden, som han håber at kunne viderebringe til sine læsere.

Fakta om bogen
Titel: Varelagervikaren
Forfatter: Peder Kjeldgaard Gravesen
Sider: 292
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Jonas Armand Hermann
Forlag: Forlaget mellemgaard