facebook-pixel

Vi er det liv vi lever

img

Vi er det liv vi lever

Fakta om bogen

Titel: Vi er det liv vi lever

Undertitel: En fortælling om skæbnen

Udgivelsesdato: 25-03-2021

Sider: 216

Genre: Faglitteratur

Forlag: Politikens Forlag

Forfatter: Svend Brinkmann

Serie: Uge 47: Faglitteratur

Nummer i serien: 8

Format(er) ISBN
Indbundet bog 9788740054699
Lydbog til download 9788740071597
Ebog (ePub) 9788740071566

Det kan give mening at tage skæbnen alvorligt, mener psykolog og professor Svend Brinkmann, der i sin nye bog fortæller om livstrådens betydning for vores liv.

En sommerdag i 2018 modtager Svend Brinkmann et håndskrevet brev fra en læser, Lili på 90 år. De to bliver pennevenner og begynder siden at mødes regelmæssigt i Lilis lejlighed. Her fortæller Lili sin livshistorie: Om forelskelser i tyske soldater under krigen, om angst, sorg, glæde og en stræben efter værdighed gennem hele 33 år i psykoanalyse.

Lilis fortælling sætter tanker i gang hos Svend Brinkmann: Har vi glemt skæbnens betydning for vores liv? Er det langt mindre, der er op til os selv og vores frie valg, end vi har lært at tro? Hvad betyder dannelse og værdighed for et menneskes liv – og hvordan kan man forsone sig med sin fortid?

Denne bog er på en gang en fortælling om Lilis lange liv og Svend Brinkmanns bud på en psykologi, der tager skæbnen alvorligt. Budskabet er, at vi ikke er enevældige herskere i vores liv. Vi er det liv, vi lever, og som Lilis fortælling illustrerer, får det liv en stor del af sit indhold fra andre menneskers livstråde og fra historiske betingelser og begivenheder.

Bogen er således også en kritik af nutidens ideer om det autonome menneske, der kan, hvad det vil. En dosis skæbnetro kan være opbyggelig og dannende – også for moderne mennesker.

OPRET ET JOBOPSLAG

SENESTE ARTIKLER

NYHEDSBREV

Spotify