facebook-pixel

Vilde naturhaver

img

Vilde naturhaver

Fakta om bogen

Titel: Vilde naturhaver

Undertitel: Inspireret af vilde skove, stejle skrænter, våde enge, gamle træer, glemte steder, summende bier og naturens underfundighed

Udgivelsesdato: 17-03-2023

Sider: 224

Genre: Hus, Have & husdyr

Forlag: Koustrup & Co.

Forfatter: Jens Thejsen

ISBN: 9788793159846

Format: Indbundet

Hvordan får man succes med det vilde?

Det handler i høj grad om at tænke natur. Forstå sit sted, lade haven udfolde sig naturligt og være åben over for det uforudselige. Det mener Jens Thejsen, der i denne bog præsenterer en række konkrete forslag til forskellige habitathaver, dvs. haver inspireret af de naturlige forhold, der hersker på grunden og i den omgivende natur.
I nærheden af skov er det oplagt at anlægge en skovhave eller en havelund. Har man sommerhus nær en strand, er det en fordel at tilpasse haven den sandede jord, og ligger haven i et område, der ofte bliver oversvømmet, er det smart at udnytte vandet og plante noget, der passer til det fugtige miljø.
Ledsaget af plantelister og mere end 200 fotos forklarer Thejsen, hvorfor man bør vælge arter frem for sorter, flerårige og hjemmehørende planter frem for enårige og ikke-hjemmehørende, og hvorfor det er så vigtigt at bevare gamle og døde træer, at kende sin jordtype og skabe levesteder for både dyr, planter, alger, bakterier og svampe.
Jens Thejsen er selvstændig konsulent og har arbejdet professionelt med træer, haver og natur i adskillige år. Han har undervist på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus, været redaktør af Praktisk Økologi og initiativtager til Økologiens Have i Odder. Han er desuden forfatter til en lang række bøger og artikler.