facebook-pixel

Vildmarksprøven. Et møde med den canadiske natur og en primitiv livsstil

img

Vildmarksprøven. Et møde med den canadiske natur og en primitiv livsstil

Fakta om bogen

Titel: Vildmarksprøven. Et møde med den canadiske natur og en primitiv livsstil

Udgivelsesdato: 18-03-2020

Genre: Biografier og erindringer

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Forfatter: Judith Forbert Petersen

Format(er)ISBN
Lydbog til download9788726357967
Ebog (ePub)9788726357950
Hæftet bog9788726357943

”Vildmarksprøven” er en historie om en ung kvinde, som gennem to år prøver kræfter med den barske natur i Yukon Territoriet ved Alaskas østlige grænse. Hun kan ikke engang tænde et bål, da hun flytter ud i en uisoleret, øde beliggende hytte, som tilhører den ranch, hun arbejder på. Men hun lærer efterhånden at klare sig i denne nye verden, hvor al transport foregår med hundeslæde, hvor der skal hugges brænde, hvis hun ikke vil fryse ihjel, og smeltes sne for at skaffe tilstrækkelig drikkevand.

I bogens anden del begiver forfatteren sig ud på en solo ridetur på flere hundrede kilometer gennem Yukons vildnis med to heste og sin lederhund, Piggy. Judith klarer sig igennem på trods af alle odds, da der i oppakningen hverken er kompas, telt eller tilstrækkelig proviant. Da hun efter to år vender tilbage til Danmark og civilisationen, har udfordringerne ændret hendes verdensbillede for altid.

”Det er spændende læsning og godt skrevet.” – Berlingske Tidende

”Vildmarksprøven er en spændende og involverende bog, der er svær at lægge fra sig, når man først er gået i gang (…) Det er tydeligt, at bogen er skrevet af en ildsjæl, der brænder for det, hun foretager sig.” – Adventure WorldJudith Forbert Petersen er født i København i 1972, og opvokset i København. Hun tog som 20-årig på en udlandsrejse, der bragte hende til Yukon territoriet, hvor hun gennem de næste par år tilbragte 20 måneder. I bogen ” Vildmarksprøven” beskriver hun sine oplevelser på rejsen, hvor hun lever en anderledes livsstil på randen af en Nordcanadisk kultur og prøver kræfter med naturen under primitive forhold.Judith uddannede sig efter årene i Yukon territoriet til fysioterapeut, og hun var i 2002 på en seks ugers ridetur med pakhest i det nordøstlige Mongoliet, hvor hun fulgte Onon-floden. I 2002-2005, var hun bosat i Maniitsoq i Grønland. Hun bor i dag i Ringsted med sin familie og arbejder som fysioterapeut.Judith har været medlem af Danske Kvindelige Eventyreres klub siden 2002 og er medforfatter til to bøger, som klubben har udgivet.