facebook-pixel

Vildplukket

img

Vildplukket

Fakta om bogen

Titel: Vildplukket

Undertitel: Spiselige urter, blade, blomster, bær og svampe fra naturen

Udgivelsesdato: 27-10-2023

Sider: 240

Genre: Mad og drikke

Forlag: Turbine

Forfatter: Niki Sjölund & Lena Flaten

Oversat af: Sigurd Toftdahl Terkelsen

Oversat fra: svensk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788740696929

Med udgangspunkt i omkring 50 vilde planter og svampe deler kokkene Niki Sjölund og Lena Flaten ud af deres mere end 250 opskrifter med ingredienser direkte fra naturen.
Forfatterne ønsker at inspirere til at komme ud i naturen og få øjnene op for de fantastiske planter, som ofte står lige foran os. En no waste-tanke gennemsyrer hele bogen – for man kan faktisk næsten bruge alt.
Læs også om, hvordan du opbevarer det bedst, så du kan opbygge dit eget spisekammer med ingredienser fra naturen. Ud for hver plante er der oplysninger om plantens placering og høsttidspunkt.
Niki Sjölund er kokken, der sadlede om og valgte skoven som arbejdsplads. Lena Flaten er outdoor-kok og brænder for solidt madhåndværk.

Niki Sjölund er vokset op i det sydlige Lapland med naturensom legeplads. Som kok har han arbejdet med vilde planter på restauranter som Ekstedt og Gro i Stockholm. Nikis interesse for naturens upåvirkede råvarer har ført til, at han i dag lever af at plukke vilde planter til en række af de bedste svenske restauranter. Niki Sjölund har også skrevet den populære Vilde svampe og Vildplukket.
Lena Flaten er født i Norge, men bor i Sverige, hvor hun driver restauranten Flammans Skafferi i den lille svenske by Jämtland. Lena Flaten er en af Sveriges bedste outdoor-kokke, og hendes kærlighed til økologi og lokalt produceret mad er tydelig i alle hendes opskrifter.