facebook-pixel

Vor mand i Moskva

img

Vor mand i Moskva

Fakta om bogen

Titel: Vor mand i Moskva

Undertitel: En dansk forsvarsattachés møde med Putins efterretningstjeneste

Udgivelsesdato: 24-02-2024

Sider: 250

Genre: Biografier og erindringer

Forlag: Forlaget Momenta

Forfatter: Carsten Rasmussen & Steffen Nyboe McGhie

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788794464055

I begyndelsen af 2022 rumler krigstrommerne over Europa. Russiske kampvognsenheder bevæger sig langs grænsen til Ukraine, og i syd rykker bombefly i stilling. I Moskva passer den erfarne danske forsvarsattaché Carsten Rasmussen sit arbejde og rapporterer hjem til København om de russiske troppebevægelser. Den danske ambassade har opdateret sine evakueringsplaner, men de vestlige diplomater kan stadig bevæge sig frit i den russiske hovedstad. De berygtede russiske sikkerhedstjenester, som ikke står tilbage for mord og anholdelser af vesterlændinge, har indtil videre ikke rørt de danske diplomater.
Men en dag, da den danske forsvarsattaché forlader sin lejlighed for at spadsere til kontoret på den danske ambassade, står to civilklædte mænd på gaden og ryger cigaretter. Da Carsten Rasmussen runder hjørnet for at gå igennem den nærliggende park, er de to mænd sat i bevægelse, og nu følger de efter ham.
Vor mand i Moskva beskriver, hvordan den danske forsvarsattaché Carsten Rasmussen pludselig befandt sig i kikkertsigtet hos den frygtede russiske sikkerhedstjeneste FSB, og hvordan han til sidst måtte flygte ud af Rusland en forårsnat i 2022.
Carsten Rasmussen er kendt for sin ledende rolle i det internationalt anerkendte kampvognsslag i Jugoslavien kendt som Operation Bøllebank, den første større danske ildkamp siden Anden Verdenskrig. Han har før sin udstationering i Moskva arbejdet som Danmarks forsvarsattaché i Warszawa og Beijing.