Genopdag Mahatma Gandhi, en af de mest indflydelsesrige åndelige ledere i det 20. århundrede, og lad dig inspirere af hans enkle, men vise leveråd. Bliv aktivist i eget liv!
Mahatma Gandhis barnebarn Arun Gandhi levede som dreng i flere år sammen med sin farfar, Mahatma Gandhi, i dennes indiske ashram. Her udviklede og efterlevede Mahatma Gandhi sine forestillinger om at søge sandheden i en enkel livsstil og dyrke frygtløsheden.
Frygtløsheden brugte han som fredeligt våben mod det britiske kolonistyre i sin kamp for Indiens selvstændighed. Som ung inder i Sydafrika havde Mahatma Gandhi på egen krop oplevet landets diskriminerende apartheidsystem. Dette bragte ham til at forstå, at vrede er en gave, hvis man kan omsætte frustration og aggression til meningsfulde handlinger. Vreden kan være en kilde til et rigere og mere harmonisk personligt liv, hvis man tager den alvorligt. Ophobet vrede kan til gengæld være årsag til depression og vold. Selv praktiserede Gandhi som advokat og aktivist ikkevold og civil ulydighed som reaktion på verdens uretfærdighed.
Som barn havde Arun Gandhi et voldsomt temperament, og det bragte ham ofte i svære situationer. Som den store åndelige leder, hans farfar var, greb han barnebarnets udfordringer pædagogisk an. Han belærte ham aldrig om sandt eller falsk, men stillede spørgsmål og tvang derigennem barnet til selv at tage stilling og ansvar for at udvikle sig.
Som voksen fredsaktivist i USA møder Arun Gandhi konstant frustrerede unge, som føler sig forskelsbehandlet pga. hudfarve eller seksualitet. Han møder materielt velstillede, men ulykkelige og aggressive borgere fra middelklassen, som har mistet følelsen af at kunne gøre en forskel og leve et meningsfuldt liv. Det moderne menneske føler sig ofte hjælpeløs i mødet med egen og andres vrede, for vi savner redskaber til at forstå, hvor stor en kilde til energi og handling, vrede kan være.
“Vreden er en gave” er en smuk og livsklog fortælling om livet med og arven efter Arun Gandhis berømte farfar, Mahatma Gandhi. Vi har brug for at genopdage, hvordan en af de vigtigste åndelige ledere i nyere tid transformerede sin egen vrede og aggression til synlig handling og en enkel levevis, der fortsat kan inspirere, lyder barnebarnets filosofi. Gandhis praksis kan hjælpe os til at skabe en mere bæredygtig livsstil og bedre relationer mellem mennesker.
Bogen opsummerer i hvert kapitel de vigtigste temaer og stikord, så læseren kan bruge Gandhis livsvisdom som redskaber til at handle i eget liv.
Arun Gandhi (født 1934) er født og opvokset i Sydafrika og Indien. Han er barnebarn af Mahatma Gandhi. Arun Gandhi er journalist, forfatter og fredsaktivist. Tidligere mangeårig leder af M.K. Gandhi Institute for Nonviolence i Rochester, New York.

Fakta om bogen
Titel: Vreden er en gave
Undertitel: Gandhis livsfilosofi
Forfatter: Arun Gandhi
Originaltitel: The Gift of Anger
Originalsprog: eng
Sider: 280
Omslag: Indbundet
Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag