Trakoriens ærkefjende Ransard truer et land, der allerede er splittet af interne stridigheder. Efterladt fredløs i vildmarken får Praanz da Kaelve uventet hjælp til at hævne sig på sine fjender i hovedstaden. Samtidig løses øen Stegos af sin 200-årige forbandelse, og Arn Dunkelbrink kan endelig stige til vejrs på sin drage Blatifagus. Øst for øen driver Irminsultræet med vindheksen Silvia Miranda og hanen Koklai omkring på havet. Snart står det klart, at træet lokker forskellige væsner til sig, hvis fælles mål er at redde konfluksen fra troldkarlen Shaguls planer om at stjæle skæbnepunktet. Spørgsmålet er blot, om vindheksen er blevet rede til at møde virkelighedens vredesværk efter sin tid i spejlenes fredfyldte verden. 
‘Krøniken om den femte konfluks’ står som en af Nordens største fantasyserier nogensinde med mere end 15.000 solgte eksemplarer af første bind i hjemlandet Sverige.
„Spionthriller, sorthumoristisk historie, myte og samfundssatire på en og samme gang. Serien omtales allerede som klassikere.“– Erik Jersenius, Gefle Dagblad
VREDESVÆRK er den tredje af fire dele i fortællingen om ‘den femte konfluks’ og kan læses næsten selvstændigt ved hjælp af sit udførlige resume af de første bind. Den første bog, Svovlvinter, betragtes af mange som en af de bedste fantasyromaner, der nogensinde er skrevet på svensk.

Fakta om bogen
Titel: Vredesværk
Undertitel: Krøniken om den femte konfluks III
Forfatter: Erik Granström
Originaltitel: Vredesverk
Originalsprog: swe
På dansk ved: Jacob Hedegaard Pedersen
Serie: Krøniken om den femte konfluks
Sider: 772
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Peter Palmqvist Skjøtt Poulsen
Omslagsillustrator: Martin Grip
Forlag: DreamLitt