Pixelines ”far” Søren Jønsson og én af Danmarks førende influencere Lakserytteren forener nu deres kreative og kompetente kræfter i et nyt spændende samarbejde. Et samarbejde der har børnene og den sjove og fantasifulde læseoplevelse i centrum. Missionen er at inspirere til øget læselyst blandt børn. Nøglen er et nyt smart book-koncept.   

Søren Jønsson og Rasmus Kolbe alias Lakserytteren kommer fra to forskellige generationer og har rødder i to forskellige verdener. Passionen for engagerende læring i børnehøjde brænder de dog lige meget for. Netop dét er én af drivkræfterne bag samarbejdet. Med det nye smart book-koncept, der bogstaveligt talt lægger et digitalt ekstra lag på læseoplevelsen, vil de slå et gevaldigt slag for børnebøger og for vigtigheden i at gøre læseoplevelsen fantasifuld.

– Det skal være sjovt at læse, og med smart book-konceptet vil vi gerne vise, hvad børnebogsbogsformatet også kan, lyder det fra Søren Jønsson og Rasmus Kolbe, der står bag hhv. Peasoup og Lakse Publish, hvor de begge allerede har udgivet børnebøger.

Søren Jønsson står bag børnebogstitlerne, ”Ildmesteren” (2019) og ”Ærkemestertårnet” (2020). Den 28. april udkommer ”Dysterdragen”, som er tredje bog i Søren Jønssons smart book-serie. Op igennem 90’erne stod Søren Jønsson bag succesfulde børnespilserier som Pixeline, Skærmtrolden Hugo, Kaj & Andrea og Flunkerne. Spil der i deres udgivelsesår gav bl.a. Fifa kamp til stregen og indtog flotte placeringer på bestsellerlisterne. Med mere end 100 børnespiltitler har Søren Jønsson således gennem de sidste 20 år skabt underholdende og lærerige spiloplevelser til et utal af børn og unge.

Lakserytteren er én af Danmarks mest populære influencere – med tæt på 1,5 million følgere på de sociale medier. Rasmus Kolbe har blandt andet skabt et online tegneunivers, hvor han hver uge lægger nye videoer op, der motiverer og inspirerer børn og unge til at bruge deres fantasi og blive mere kreative. Sidste år udkom han med sin første illustrerede fantasyroman ”Legender fra Odysïa – Griskernes hemmelighed”. En bog han har skrevet og tegnet sammen med sine mange følgere, der har indsendt billeder og kommet på vilde idéer til handlingen.

Bogen har solgt mere end 10.000 eksemplarer og den næste i rækken ”Legender fra Odysïa 2 – Månebibliotekets forbandelse ”udgives til efteråret 2021 og udkommer i smart book-formatet.

– Vi vil samarbejde strategisk gennem markedsføring og salgsindsatser med Lakserytteren i form af annoncering på sociale medier, besøg hos boghandlere, PR, konkurrencer og en masse andre spændende ting, fortæller Søren Jønsson om nogle af de planer, han og Rasmus allerede har lagt for deres nye samarbejde.