Forfatter Laura Helena Pimentel da Silva, der har flere bøger på cv’et, har startet sit eget forlag med stor fokus på værdierne.

Forlaget Leitura er stiftet af 27-årige brasilianskfødte Laura Helena Pimentel da Silva med ønsket om at skabe et fair og mangfoldigt forlag, der værner om læserne, forfatterne og virksomhedens samfundsmæssige ansvar. Forlæggeren kalder det et dansk forlag med brasilianske værdier.

– Jeg har stiftet Forlaget Leitura med ønsket om at skabe mit eget drømmeforlag, hvor gode vilkår for forfatterne og en stærk socialprofil går hånd i hånd, siger Laura Helena, der debuterede som forfatter i 2018 og har en række bøger bag sig, som er udgivet af forskellige traditionelle forlag.

Forlaget Leitura er et traditionelt forlag, hvor forfatterne ikke skal betale for at blive udgivet. Derimod vil forlaget garanterer minimum 25% royalty for forfatternes indsats. Forlaget er fokuseret på, at andre også fortjener en fair chance og støtter derfor særligt udsatte børn og unge, ligesom de donerer en del af deres overskud til bevaring af den brasilianske regnskov.

– Vi vil gerne udgive litteratur, der inspirerer andre til at læse. Deraf kommer forlagsnavnet. Leitura betyder at læse på portugisisk, fortæller Laura Helena og siger, at forlagets udgivelsesprofil er bred af samme årsag. For god litteratur kommer i mange former.

– Vi har hidtil fire forfattere i stald og har planlagt otte udgivelser i løbet af 2022. Der er et par børnebøger, autofiktion og fantasy for voksne på programmet, men der er flere manuskripter i indbakken, og vores ambitioner er store, siger forlæggeren, der satser på at udgive minimum 15 titler i løbet af næste år.