Odsherred Læser er tilbage med en ny gang litteratur- og læsefestival for ALLE børn og unge i kommunen. I år er det med fokus på illustrerede fortællinger.

Mandag d. 8. november til fredag d. 12. er der for tiende gang sat en uge af til litteratur og læsning for børn i Odsherred. Målet er, at alle børn fra 0-20 år i løbet af festivalen skal møde en forfatter og deltage i en litterær aktivitet.

På tværs af alle daginstitutioner, skoler, gymnasiale uddannelser og i samarbejde med biblioteker, kirker, teatre, butikker og andre institutioner i Odsherred får børnene mulighed for at møde litteraturen, og i år er der særligt fokus på illustrerede bøger og fortællinger, og på hvordan skrift og billeder spiller sammen i læsningen.

Det kan være i ordløse bøger, billedbøger, illustrerede fortællinger og graphics novels, og børnene skal selv tegne og skrive i de forskellige genrer.

Der er aktiviteter til hver aldersgrupper i løbet af ugen, men også lagt vægt på, at de mødes på tværs af alder og læser for og med hinanden.

En illustrator flytter ind

En lang række forfattere og illustratorer fra ind- og udland kommer til området for at være så tæt på børnene som muligt. Folkeskoler og friskoler bliver en del af huskunstnerordningen, hvor der flytter en illustrator ind på skolen og afholder workshops med eleverne.

I løbet af ugen er der også læsekonferencer for hhv. skole- og gymnasielærer og pædagoger og dagplejere, hvor målrettede workshops skal klæde de voksne omkring børnene på til at arbejde med læsning og billedfortællinger i de forskellige aldersgrupper.

Odsherred er et område, hvor der både er en stor kreativ befolkning, men også en social slagside, og derfor er man bevidst om, at kulturelle tilbud som denne litteraturfestival skal foregå i skoletiden og dagtimerne for at møde børnene, der hvor de er, ellers kommer der ikke altid nogen

Festivalleder Anne-Marie Donslund fik i 2019 Blixen-prisen for sit formidlingsarbejde med Odsherred Læser.

Se mere på https://www.facebook.com/litteraturfestivaliodsherred/