Så har endnu en krimiserie, med en ung kvindlig efterforsker set dagens lys. Øjenvidnet er første bind i en serie om Harriet Vesterborg, en ung civil efterforsker der bryder op fra Stockholm for at Starte i Landskrona politi. Harriet flytter ind hos sin far i den lille havneby Lerviken, og når dårligt at pakke ud, […]

Så har endnu en krimiserie, med en ung kvindlig efterforsker set dagens lys. Øjenvidnet er første bind i en serie om Harriet Vesterborg, en ung civil efterforsker der bryder op fra Stockholm for at Starte i Landskrona politi. Harriet flytter ind hos sin far i den lille havneby Lerviken, og når dårligt at pakke ud, før hendes nye chef kalder hende ind til en mordsag. En kvinde er fundet myrdet med øjnene tapet fast så de er vidt åbne.

Sagen bliver noget af en kamp for Harriet, dels skal hun bevise sit værd over for de nye kollegaer, men da sagen begynder at trække tråde til hendes omgangskreds, bliver det først rigtigt svært.

Det er en fint skrevet bog, med et godt plot der ikke lige ender der hvor man tror. Vi kommer til at lære Harriet og især hendes chef rigtigt godt at kende, så de fremstår som meget klare karakterer efter endt læsning. Så jeg er meget spændt på næste bog.

Anna Bågstam (1977) arbejder som jurist, og bor med mand og tre børn syd for Stockholm. Hun er nomineret til Årets Deckardebut, Crimtime Specsavers Award for Stockholm Psycho-triologien.

Originals er et samarbejde mellem forlaget People’s Press og abonnementstjenesten Mofibo, hvorfor bogen oprindelig udkom som e-bog i 10 afsnit samt som lydbog glimrende indlæst af Karen Abrahamsen.

Lån bogen på Bibliotek.dk