Okker gokker – føj for pokker! Det er en rigtig modbydelig bog. Altså modbydelig på den gode måde for en kriminalroman. Citat bagsiden: ”Pigen trådte ud af skoven, døden nær. Hendes historie var ikke til at tro. Men den var sand. Hvert eneste frygtelige ord. Få dage senere bliver endnu en undsluppen fange fundet i […]

Okker gokker – føj for pokker! Det er en rigtig modbydelig bog. Altså modbydelig på den gode måde for en kriminalroman.

Citat bagsiden: ”Pigen trådte ud af skoven, døden nær. Hendes historie var ikke til at tro. Men den var sand. Hvert eneste frygtelige ord. Få dage senere bliver endnu en undsluppen fange fundet i ynkelig forfatning – og der begynder at vise sig et mønster. Ofrene bliver bortført parvis, spærret inde og stillet over for et grusomt valg: Dræb – eller bliv dræbt”.

Fra første til sidste ord sidder man naglet til bogen og vender grådigt side efter side på jagt efter svaret på, hvem den sadistiske bortfører er, og hvad meningen med den onde leg er. Bogen er opdelt i mange korte kapitler, og bogen er sat med stor og let læselig skrift. Sproget er flydende og persongalleriet beskrevet varmt og levende. Alle parametre er opfyldt – det er bare med at kaste sig over denne krimi.

Vores heltinde er kommissær Helen Grace, der har haft en traumatisk barndom og kæmper med dæmonerne fra omsorgssvigt og ensomhed. Ved hårdt arbejde og stor beslutsomhed har hun kæmpet sig ud af barndommens socialklasse under nul og har gjort karriere indenfor politiet og modtaget mange udmærkelser. Helen er single og har dedikeret sit liv til at hjælpe de svage og få retfærdigheden til at ske fyldest.

I bogen bliver Helen konfronteret med spøgelser fra hendes fortid, ligesom hun tvinges til at åbne op for det stålpanser, hun har opbygget om sin person og sine følelser.

Bogen er enormt spændende, og som læser hvirvles man med rundt i en orkan af modbydelige scenerier,samtidig med at man står totalt på bar bund omkring et motiv. Som garvet krimilæser synes jeg ellers jeg kan afkode mange plots, men dette her var spetakulært.

Super debutkrimi. Jeg kan se, at Matthew Arlidge har skrevet mange flere bøger med Helen Grace som hovedperson, de er ikke oversat til dansk endnu. Men så må man jo læse dem på engelsk!

Bogen er udkommet på forlaget Jentas – som jo også udgiver Chris Carter og det borger jo også for kvaliteten.

Lån bogen på bibliotek.dk